„Junimea în munți – La Dorna”
„Mergând mai spre centru, deodată mă văzui împresurat de un roiu de îngerași de fetițe, unele mă rugau să cumpăr un buchet, altele cărți ilustrate, altele confetti și așa mai departe. Cu greu am scăpat cu câteva coroane de acești îngeri lacomi de bani și cad în mânile unui agent care mă duce la polobocul cu bere și fără să mă întrebe comandă dela o damă ce se afla acolo, o bere. Mare năpastă, dar plăcută surprindere”.
„Deșteptarea”, Anul IX, nr. 59, Cernăuți, 2/15 August 1901.
„Populația n’are apă”
„Vorbim nu de lipsa de apă pentru câteva ore pe zi, neajuns ce nu poate fi încă îndepărtat, ci de lipsa completă de apă pentru populația…flotantă a Sucevei. Târgul de joi aduce un procent de populație ce trece uneori peste cea a orașului. Nu s’au sesizat cei în drept despre această problemă, care cere urgentă rezolvare, date fiind și căldurile excesive ale acestei veri. În târgul vitelor există o pompă și un rezervor. Dar pentru oameni?! Ce fac copii, femeile, când arșița le stă în gât, doar la cele două closete publice! Să fie la origine vreun gând drăcesc care, indirect, obligă această mulțime a noastră românească să intre la Ițic, la Șloim etc. ca să-și astâmpere arșița cu o băutură mai…arzătoare. Cum se poate cere totul când nici măcar apa de la Dumnezeu n’o dai omului ?! Ba, mai mult, românului”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 32, 1 August 1936.
„Fructe de pădure”
„Colectivul centrului de colectare a fructelor de pădure din Păltinoasa și-a îndeplinit planul pe trimestrul III încă de la data de 27 iulie a.c. Aceasta îi va permite ca, pînă la sfîrșitul trimestrului, să obțină o producție suplimentară în valoare de 1,5 milioane lei. La aceeași dată, unitatea și-a îndeplinit și prevederile la export pe întreg trimestrul III”.
„Zori Noi”, Anul XXXIII, nr. 9296, Suceava, August 1979.