Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 179 (7180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Recoltei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ipoteşti

Comuna Ipoteşti, vestită odată prin sărăcia locuitorilor cari îşi petreceau zile întregi prin cârşme, a devenit azi o comună cinstită şi’n loc să afle sprijin la puternicii zilei este aşa de vitrig tratată! Văzând Ipoteştenii cumcă sunt cei mai scăpătaţi şi remaşi de râsul lumei, au eşit din întunericul neştiinţei la lumină şi şi-au zidit o şcoală frumoasă cu gândul ca să pregătească măcar copiilor lor un trai, un viitor mai fericit. Lepădându-se adecă cu toţii de beutura holercei, au împodobit Ipoteştenii, în semn de mulţumire şi aducere aminte, mai întâi casa lui Dumnezeu, au ridicat o clopotniţă nouă şi au şi cumpărat trei clopote mari, cari duc prin sunetul lor curat în toată ţara vestea despre mila celui prea înalt, care s’a îndurat şi de locuitorii Ipoteştilor”.

Gazeta Bucovinei”, Anul V, nr. 80, Cernăuţi, Dumineca 8 Octomvrie 1895.

 

„Cazul unui profesor dela Câmpulung”

Duminica trecută s’a întrunit la Curtea de Apel comisiunea disciplinară instituită pentru rezolvarea chestiunii disciplinare ivite în cazul profesorului Alexandru Bogza, dela Câmpulung, căruia i se impută că în timpul lecţiilor s’a ocupat de politică. Şedinţa a fost prezidată de domnul consilier de curte Paraschivescu, asistat de domnii directori Iliuţ şi Vitencu. Procuror a fost d-l inspector şef F. Doboş. În urma judecării profesorul Alexandru Bogza a fost transferat din oraşul Câmpulung”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XX, Nr. 5173, 13 Octombrie 1937.                          

 

Ziua Recoltei                                                                                                                     

Suceava, parcul <Arini>. Cîntecul larg al belşugului, veseliei şi optimismului a poposit pentru ziua aceasta într-un loc tradiţional de la porţile oraşului. Ecourile răzbat din cele mai îndepărtate ţinuturi ale regiunii, pe scena amplasată în imediata apropiere a Sucevei moderne, înscrisă în arhitectura blocurilor turn, a uriaşelor mozaicuri, alte portative ale frumosului în piatră...Oamenii se opresc în faţa roadelor pămîntului expuse cu fantezie. Gustă cu toate simţurile aromele vegetale, se întorc din nou în jurul scenei. Pe înnoptate, sub coroanele abia ruginite ale castanilor bătrîni, sub lumina becurilor ce se înlănţuie într-un colier strălucitor, muncitori din lunca Sucevei, intelectuali, ţărani cooperatori din jurul oraşului au dansat pînă spre cumpăna nopţii”.

„Zori Noi”, Anul XXII, nr. 6157, Marţi 3 octombrie 1967. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Recoltei.
 Vizualizări articol: 1906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ziua Recoltei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei