„Moarte grabnică”
„Ileana lui Spiridon Ropceanu din Fundu-Moldovei s’a găsit moartă în pivnița crâșmei din sat. Avea o rană la cap și era plină de sânge. Fără ca să se facă arătare autorităților competente, spre a se afla causa morții și a rănirei, a fost îngropată. De ce atâta grabă, și de ce nu s’a făcut arătare judecătoriei?”.
„Revista politică”, Anul II, nr. 5, Suceava, 15 Iuli 1887.
De dragul provisiunei…
„Tiucu Iliuț, hargatul lui Adlersberg din Frasin, a ținut Duminica trecută un fel de adunare generală a «tovărășiei de pădure» din Vama. S’a purtat bicisnicul de Tiucu ca și un comediant. Nici n’a stabilit ori de a fost de față acel număr de tovarăși care este recerut în statute și nici n’a voit să dee cuvântul acelora cari au voit să vorbească. S’a temut bietul comisăraș ca nu cumva să fie luminați vămenii și să-l iee cu o jordie. Dar mai mult s’a temut ca să nu peardă provisiunea grasă de 100.000 coroane, menită lui și lui Haidihai. De dragul provisiunei a călcat statutele și și-a bătut joc de oameni…Oare nu este vremea ca să-l bage pe acest mișel nebun ori în pușcărie ori în casa de nebuni, căci începe a deveni o pacoste pentru nevinovații alegători”.
„Foaia poporului”, Organul partidului național-țărănesc, nr. 28, Cernăuți, 13 Iulie 1913.
„La casa de odihnă «Lotar Rădăceanu» din Vatra Dornei se odihnesc și învață sute de ucenici”
„Prin grija Ministerului Muncii și cu sprijinul activ al Confederației Generale a Muncii și al UTM-ului vor fi trimiși și anul acesta pentru recreiere în 8 stațiuni 3.000 de ucenici din micile ateliere. Se știe că situația acestor ucenici era în trecut foarte grea fiind permanent la cheremul patronilor, care îi foloseau pentru interesele lor personale, iar în ce privește odihna în timpul verii, de acest drept nu se bucurau viitorii muncitori. Munca grea, alimentația proastă fără posibilitate de refacere a sănătății, acestea contribuiau la sleirea puterilor de muncă și la înbolnăvirea lor, iar atunci când ajungeau lucrători purtau adânc impregnate urmele istovitoare ale uceniciei. Acum, sub regimul de democrație populară, li se dă și lor dreptul de odihnă; mai mult, ei sînt trimiși cu totul gratuit în diferite colonii unde, în afară de faptul că primesc o îngrijire părintească, ei au prilejul să învețe multe lucruri instructive și folositoare”.
„Lupta poporului”, Anul II, nr. 293, Suceava,Vineri 16 iulie 1948.
„La casa de odihnă din Vatra Dornei se odihnesc și învață sute de ucenici”
