„Alergări de cai țărănești”
„Comitetul pentru prăsila cailor, al Consiliului pentru cultura țării, va aranja în 13 septemvrie a.c., cu ocasiunea premiilor de cai în Rădăuț, o alergare de cai țărănești. Alergarea va avea loc pe arena hergheliilor satului din Rădăuț. La alergări vor fi admiși armasari și iepe dela 3 ani în sus prăsiți și crescuți de țăranii din Bucovina. Numai acei cai vor putea lua parte la alergări, cari vor fi admiși de comisiune ca buni de prăsilă. Premiile se plătesc imediat după alergare”.
„Deșteptarea”, Anul X, nr. 57, Cernăuți, Joi 25 iulie (7 August) 1902.
„Promulgarea legii băuturilor spirtoase”
„Conform ordinului Ministerului de finanțe din 28 iunie 1930, toți producătorii și fabricanții de spirt industrial și administratorii depozitelor de spirt industrial, precum și fabricații de rom și cognac, sunt obligați în termen de o lună de la promulgarea legii băuturilor spirtoase, să declare la percepția de care țin, toate cantitățile de spirt, rom și cognac ce le posedă. Ei sunt obligați să declare și cantitățile de spirt pentru care s-au sustras în ultimii trei ani dela plata taxei de consumație, cu lămurirea că pentru taxele datorate la aceste comunități nu vor plăti dobânzi de întârziere”.
„Cuvântul Țărănimii”, Anul IX, Nr. 194, 6 Iulie 1930.
„Batozele stau pe arii, iar recolta pe câmp”
„Pe aria nr. 3 din satul Dolhasca, raionul Fălticeni, treieratul culturilor păioase a început în ziua de 16 iulie. În 9 zile lucrătoare, de la 16 la 25 iulie a.c. batoza a treierat numai 36.717 kg, adică exact ceea ce se putea treiera în trei zile și ceva. Întrebați cum justifică această stare de lucruri, conducătorii cumunei spun că treierișul a fost stingherit de ploile căzute în ultimul timp. Asta e adevărat. Dar tot atât de adevărat este că n-a existat preocupare din partea sfatului popular comunal pentru ca paralel cu secerișul să se transporte snopii la arii astfel ca batozele să poată lucra din plin. Ore întregi bune de lucru batoza n-a treierat un snop deoarece în jurul ei nu era depozitată recoltă”.
„Zori Noi”,Organ al Comitetului regional PMR Suceava și al Sfatului Popular Regional, Anul XI, nr. 3009, marți 30 iulie 1957.