Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 108 (7109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Alergări de cai ţărăneşti”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Alergări de cai ţărăneşti”

„Comitetul pentru prăsila cailor, al Consiliului pentru cultura ţării, va aranja în 13 septemvrie a.c., cu ocasiunea premiilor de cai în Rădăuţ, o alergare de cai ţărăneşti. Alergarea va avea loc pe arena hergheliilor satului din Rădăuţ. La alergări vor fi admişi armasari şi iepe dela 3 ani în sus prăsiţi şi crescuţi de ţăranii din Bucovina. Numai acei cai vor putea lua parte la alergări, cari vor fi admişi de comisiune ca buni de prăsilă. Premiile se plătesc imediat după alergare”.

„Deşteptarea”, Anul X, nr. 57, Cernăuţi, Joi 25 iulie (7 August) 1902.

 

„Promulgarea legii băuturilor spirtoase”

Conform ordinului Ministerului de finanţe din 28 iunie 1930, toţi producătorii şi fabricanţii de spirt industrial şi administratorii depozitelor de spirt industrial, precum şi fabricaţii de rom şi cognac, sunt obligaţi în termen de o lună de la promulgarea legii băuturilor spirtoase, să declare la percepţia de care ţin, toate cantităţile de spirt, rom şi cognac ce le posedă. Ei sunt obligaţi să declare şi cantităţile de spirt pentru care s-au sustras în ultimii trei ani dela plata taxei de consumaţie, cu lămurirea că pentru taxele datorate la aceste comunităţi nu vor plăti dobânzi de întârziere”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, Nr. 194, 6 Iulie 1930.

 

„Batozele stau pe arii, iar recolta pe câmp”

„Pe aria nr. 3 din satul Dolhasca, raionul Fălticeni, treieratul culturilor păioase a început în ziua de 16 iulie. În 9 zile lucrătoare, de la 16 la 25 iulie a.c. batoza a treierat numai 36.717 kg, adică exact ceea ce se putea treiera în trei zile şi ceva. Întrebaţi cum justifică această stare de lucruri, conducătorii cumunei spun că treierişul a fost stingherit de ploile căzute în ultimul timp. Asta e adevărat. Dar tot atât de adevărat este că n-a existat preocupare din partea sfatului popular comunal pentru ca paralel cu secerişul să se transporte snopii la arii astfel ca batozele să poată lucra din plin. Ore întregi bune de lucru batoza n-a treierat un snop deoarece în jurul ei nu era depozitată recoltă”.

„Zori Noi”,Organ al Comitetului regional PMR Suceava şi al Sfatului Popular Regional, Anul XI, nr. 3009, marţi 30 iulie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Alergări de cai ţărăneşti”.
 Vizualizări articol: 1933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Alergări de cai ţărăneşti”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei