Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 106 (7107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„În Pătrăuţii de lângă Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„În Pătrăuţii de lângă Suceava”

În Pătrăuţii de lângă Suceava serbarea Joilor de după Pasci e atât de înrădăcinată că, după cum ni se scrie, juraţii comunali îmblă în fiecare Joie prin ţarină şi opresc pe lucrători dela lucru luându-le sapele precum şi celelalte unelte. Oare ce feliu de lege poruncesce acestor oameni să facă aşa ceva şi oare nu este nime în tot satul, care să-i oprească dela un astfel de abus şi să-i conducă pe calea adevărului?”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 4, Suceava, 1 Iuli 1887.

 

„Violentă furtună cu trăsnete şi grindină în judeţul Rădăuţi”

Luni după amiază o furtună groaznică, însoţită de grindină, s’a abătut asupra regiunii comunelor Grăniceşti, Burla, Milişăuţi şi Rădăuţi. Grindina a distrus recolte pe cca. 5.000 hectare, cauzând pagube de 12 milioane lei. Dar furtuna violentă nu s’a mulţumit numai cu atât. Trăsnetul a lovit un număr de peste 30 de oi care se adăpostiseră sub un teiu, în comuna Ţibeni, ucizându-le. În comuna Horodnicul de Jos descărcările electrice au atins pe locuitorii Vasile, Aspazia şi Rachila Prelipceanu, cari lucrând la câmp şi fiind surprinşi de ploae s’au ascuns sub un copac. Arsurile cauzate au fost atât de grave încât cele trei persoane au trebuit să fie internate la spitalul din Rădăuţi”.

„Suceava”, Anul I, nr. 150, 7 Iulie 1939.

 

Materiale dosite

„O grijă de seamă a Comitetului Provizoriu orăşenesc din Gura Humorului este buna funcţionare a uzinei electrice. Ori pentru aceasta uzina avea nevoie urgentă de anumite materiale tehnice. Cum aceste materiale trebuiau procurate cât mai urgent şi ştiindu-se că în trecut uzina a avut rezerve, Comitetul Provizoriu a hotărât o descindere la foştii proprietari ai uzinei, Axinte Constantin şi Masner Iosif. Cu prilejul acestei descinderi organele Miliţiei au descoperit o placă mare de zinc pentru scurgerea curentului precum şi alte materiale electro-tehnice în valoare de peste 200000 lei. Aceste materiale au fost sustrase de foştii patroni la naţionalizare. Foştii exploatatori ai oamenilor muncii din Gura Humorului îşi vor primi răsplata dreaptă pentru ticăloşiile lor”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr.585, Suceava, Duminica 3 Iulie 1949.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „În Pătrăuţii de lângă Suceava”.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„În Pătrăuţii de lângă Suceava”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei