Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 92 (7093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

19 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Regele Carol I din nou pe pământul Bucovinei

„Mâine dimineaţă va atinge Regele Carol I din nou pământul Bucovinei re’ntorcându-se din călătoria sa la curtea rusească. Marele Rege al tânărului Regat va fi entusiast salutat de Români şi străini, căci atât individualitatea Regelui cât şi resultatele înţeleptei sale lucrări i-au asigurat simpatia şi admiraţiunea generală”.

„Patria”, Anul II, nr. 158, Cernăuţi, Duminică în 26 Iulie (7 August) 1898.

 

„Suceava, centru de atracţie al tineretului şcolar”

Zilnic sosesc la Suceava grupuri de elevi sub conducerea profesorilor lor de prin toate cotloanele ţării, spre a vizita urmele istorice din epoca şi viaţa lui Ştefan cel Mare şi a celorlalţi domnitori moldoveni care au legături cu trecutul Sucevei. Elevii oferă tabloul cel mai plastic al tineretului şcolar curios să vadă, să audă şi să cunoască dintr’o privire tot ce cuprinde Suceava din trecutul neamului nostru despre care sigur le-au vorbit profesorii lor înainte de a porni spre aceste locuri sfinte. Cu o curiozitate avidă se întreabă reciproc, îşi arată unul altuia clădirile, bisericile şi monumentele pe lângă care trec şi observatorul psiholog poate citi cu uşurinţă renaşterea ce se petrece în sufletul, inima şi în creerul acestor copii vizitatori.”

Suceava”, Anul I, Nr. 150, 7 Iulie 1939.

 

Chiulangii

„La centrala telefonică de la Sfatul popular raional Rădăuţi îşi găsesc refugiu, în timpul orelor de lucru, numeroşi salariaţi care, pe lîngă faptul că pierd timp preţios din programul lor de lucru, mai stînjenesc în muncă şi responsabila centralei. Dar locul de adunare a acestora nu e numai la centrala telefonică ci şi în birourile secţiei administrative şi chiar pe coridoare, cu care ocazie unii împărtăşesc altora diverse impresii cotidiene, se pălăvrăgeşte, se aud rîsete, etc. Dacă în cursul zilei centrala telefonică adăposteşte mulţi chiulangii, în schimb în timpul nopţii ea nu este vizitată de nimeni şi ce e mai grav, nici chiar de acei desemnaţi să facă de serviciu la ea. E surprinzător faptul că, deşi se duce un război necruţător împotriva chiulangiilor, la Sfatul popular raional Rădăuţi aceştia duc o viaţă tihnită sub privirile binevoitoare ale conducătorilor de acolo”.

„Zori Noi”, Anul X, nr. 2685, Duminica, 8 Iulie 1956.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 19 Aprilie.
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
19 Aprilie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei