Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 82 (7083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Un orar de formă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Din causa pericolului holerei”

Pelerinajele în massă la moascele Sf. Ioan cel Nou din Suceava au fost oprite de cătră înaltul guvern c.r. al ţării din causa pericolului holerei. Pe lângă consistorii au fost însciinţate despre aceasta toate prefecturile”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 49, Cernăuţi, Joi 23 Iunie 1894.

 

„Ridicaţi-vă  cărţile de alegători”

„Suntem informaţi că agenţii guvernamentali îndeamnă lumea de la sate să nu-şi ridice cărţile de alegători sub cuvânt că nu trebuie să meargă la vot. Scopul lor este însă ca în secţiile unde nu vor putea fura urnele, să voteze cu cărţile neridicate agenţii guvernului. De aceea facem apel la toţi alegătorii să-şi ridice cărţile de alegător şi să-şi facă datoria către ţară”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, nr. 281, 29 iunie 1931.

 

„Un orar de formă”

„Cetăţenii din Suceava, ca şi cei din regiune, care vin deseori cu treburi la reşedinţa organelor regionale, au fost foarte mulţumiţi cînd, după multe amînări, întreprinderea de gospodărire orăşenească a avut fericita inspiraţie de a afişa la staţia de lîngă parcul oraşului, un orar care prevede plecarea autobuselor ce circulă pe traseele Suceava - Iţcani, Suceava - Burdujeni  şi retur. Se pare însă că acest orar a fost făcut aşa ca să fie căci de respectat nu se respectă. Între orele 6 şi 8 dimineaţă sînt prevăzute pe orar curse spre Iţcani la 6,10, 6,30, 6,53, 7.20 şi 7,40. În ziua de 18 Iunie, salariaţii din Suceava care lucrează la diverse întreprinderi şi instituţii din Iţcani, precum şi cei care trebuie să ajungă la gară, au aşteptat zadarnic. Venind chiar cu o oră înainte de orele anunţate - aşa cum recomandă întreprinderea - călătorii au aşteptat în zadar de la ora 6,00 pînă la 7,00 fără ca vreuna din cele trei curse prevăzute să apară. Abia la ora 8, după două ore de aşteptare, a sosit un autobuz neprevăzut în orar. A urmat obişnuita îmbulzeală, firească după o aşteptare atît de lungă...Aşteptăm ca întreprinderea gospodărească orăşenească să ia în sfîrşit toate măsurile pentru buna funcţionare a serviciului de transport în comun pentru satisfarea cerinţelor populaţiei”.

 “Zori Noi”, Anul XI, Nr. 2977, 22 Iunie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Un orar de formă”.
 Vizualizări articol: 992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Un orar de formă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei