Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 78 (7079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poşta de dimineaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poşta de dimineaţă

Tocmai pe când trecea poşta de dimineaţă peste drumul de fer a fost prinsă din nebăgare de samă de un tren de marfă, sfărmată în ţăndări şi aruncată sub pod. Din nenorocire erau în poştă şi patru persoane dintre cari poştalionul a scăpat cu câteva coaste rupte, un pasager a fost transportat în nesimţire la spital, altul greu rănit, iar poştăriţa din Poiana-Ştampii, sărind de cu bună vreme din poştă, a scăpat numai cu frica”.

„Patria”, Anul V, nr. 44, Cernăuţi, Joi 9 iunie 1910.

 

Porumb numai pentru partizanii liberali

„În ziua de 3 iunie 1931, Banca populară din Vicovul de Sus distribuia locuitorilor porumbul dat de fostul ministru de Interne, d-l I. Mihalache. După ce se împărţiseră vreo 5000 de Kg a sosit deodată la gară prefectul Sion împreună cu 40 de jandarmi şi a alungat pe reprezentantul băncii, predând porumbul neîmpărţit gerentului liberal Niculae Iliuţ. Acesta n’a mai ţinut socoteală de oamenii nevoiaşi, trecuţi în tabloul primăriei încă dinainte, şi a dat porumb numai partizanilor liberali, oameni cu stare. Sătenii au protestat şi au cerut prefectului ca porumbul să fie împărţit la locuitorii săraci, nu la cei bogaţi. În faţa lumii prefectul nu s-a sfiit să răspundă: <Cereţi porumb dela aceia pe care i-aţi votat; guvernul care a adus porumbul îi dă numai celui care l-a votat!>”.   

  „Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 278, 4 Iunie 1931.

 

„Cinematograf cu... cîntec”

„Nu, nu-i cu cîntec cinematograful Bosanci, raionul Suceava. E ca un vacarm dătător de dureri de cap. Va să zică sonorul e puternic şi gălăgios. Puternici or fi şi factorii răspunzători de funcţionarea cinematografului. Nu ştim cum stau cu gălăgia. Gurile rele spun însă că stau rău cu voinţa. Altfel, sonorul nu s-ar mai juca <ghiduş> cu nervii publicului. Asta cînd e curent ca să se poată rula filmul. Pentru că uneori uzina din sat e bolnavă. Cauzele le cunoaşte medicul uzinei, mecanicul Grigore Cucu. Deocamdată însă le ţine la secret. Încă ceva:ţăranii muncitori întocmesc în prezent o cerere către sfatul popular pentru a organiza ieşirea la lucrările în câmp după orele 10 dimineaţa, deoarece spectacolele începînd tîrziu, se termină în jurul orei 24”.    

 „Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3271, 7 iunie 1958.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poşta de dimineaţă.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poşta de dimineaţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei