Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 20 (7021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Transitul prin punctul Iţcani”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Transitul prin punctul Iţcani”

„Se aduce la cunoştiinţa publică că guvernul austro-ungar permite importul şi transitul din România în Bucovina, prin punctul Iţcani, a pieilor, oaselor, coarnelor, şi unghiilor foarte bine uscate, a maţelor de vite sărate şi foarte uscate, a coardelor, seului netopit în butoaie şi burdufului, a părului de vacă, capră şi porc, a lânei de oi, dar aceste din urmă să fie împachetate în saci sau baloturi, cu condiţiuni ca asemenea producturi să fie însoţite de certificate de provenienţă, formularul no. 2, liberate de medicul veterinar şi legalisate de prefectul judeţului de unde pornesc”.

 „Revista Politică”, Suceava, Anul I, nr. 23, 15 Prier 1887.

 

 „La păstrăvărie”

Aici, în Valea Putnei, unde natura s-a întrecut pe ea însăşi în frumuseţi, se află una dintre bogăţiile cu care regiunea noastră se mîndreşte: este crescătoria de păstrăvi. Acum, odată cu trezirea naturii la viaţă, odată cu topirea gheţurilor, bunii gospodari de aici au trecut la crearea celor mai bune condiţii de creştere a păstrăvilor. Astfel, s-a început curăţirea, dezinfectarea şi repararea celor 17 bazine şi a canalului de aducţiune luîndu-se totodată şi măsurile de asigurare a hranei pentru peşti. Pentru ca crescătoria să aibă un număr mai mare de specii de păstrăvi (actualmente există trei specii: indigen, fîntînel şi curcubeu) în primăvara aceasta se va experimenta introducerea aşa-numitului păstrăv corigon şi se va continua reproducerea pe cale artificială a frumosului peşte lostriţa. Pentru o bună îngrijire a păstrăvilor pe tot cursul anului (schimbarea continuă a apei din bazin, hrana corespunzătoare) s-a ajuns ca la vîrsta de 3 ani păstrăvii să poată fi daţi în consum la greutatea normală de 250-400 gr.”.

„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5089, Suceava, Aprilie 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Transitul prin punctul Iţcani”.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Transitul prin punctul Iţcani”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei