„Prunduirea drumurilor”
„În anul acesta se vor prundui mai multe drumuri în districtele Suceava, Humor și Câmpulung. Acei oameni cari sunt dispuși ca să se angajeze la un astfel de lucru, să-și trimită ofertele lor până în 30 Martie a.c. la guvern în Cernăuți sau la căpitănia din Suceavă. Ofertele trebuie să fie prevăzute cu un timbru de 1 coroană și să conție vadiul și siguranța că oferentul își va împlini conștiincios obligământul”.
„Patria”, Anul IV, Joi 11 Martie 1909.
“Doleanțele cismarilor din Suceava”
“În urma plângerii cismarilor din Suceava că munca lor este exploatata neomenește dă către un grup de comercianți din localitate a sosit în ziua de 8 martie a.c. domnul Miron Eliade șeful serviciului contenciosului din Ținutul Suceava spre a cerceta la fața locului doleanțele cismarilor și comercianților. Cismarii s’au prezentat în număr mare și au înaintat d-lui Eliade un memoriu detaliat și au dat declarațiile ce li s’au cerut. D. Eliade s’a prezentat personal la prăvăliile comercianților spre a-l convinge de comerțul ce-l fac. De remarcat este faptul că dela publicarea legilor breslelor și de cândcismarii din Suceava s’au organizat în cooperativă, conform spiritului ce domnește în toată țara, între cismari și comercianți care vând mărfuri țărănești, a isbucnit un conflict prin faptul că cismarii nu voesc să mai fie exploatați de comercianți, iar comercianții nu vor să cedeze pretențiilor lor de exploatare a cismarilor. Privit acest conflict în totalitatea lui rezultă că cei câțiva comercianți s’au transformat în industrie, și punând la dispoziția cismarilor materialele prime spre prelucrare, vânzând apoi în prăvăliile lor încălțămintea produsă și dictând astfel costul muncii cismarilor și prețul încălțămintei, după bunul plac și nu după cererea și oferta dintre producători (cismari) și consumatori (țărani)” .
“Suceava”, anul I, numărul 58, 13 martie 1939.
“În secțiile fabricii “Străduința”
“La secția tras a fabricii de încălțăminte “Străduința” din Ițcani a luat ființă de cîtva timp o brigadă de productivitate. Succesele obținute în fiecare zi ce trece, confirmă de deplin că înființarea acestei brigăzi aduce o contribuție de preț la creșterea producției muncii. În ziua schimbului de onoare organizat în cinstea alegerilor de deputați în sfaturile populare, brigada a dat peste plan 175 perechi bocanci. Cu acest rezultat și-a depășit această brigadă cu mult planul zilnic”.
“Zori Noi”, Anul X, Nr. 2585, 11 Martie 1956.