“Din Dorna”
“În 21 Martie a avut loc la Dorna alegerea medicului comunal pentru satele Dorna, Dorna-Candreni și Poiana Stampei. Candidații au fost: românul Dr. Spânu și evreul Dr. Harth. Meșulem Drucknam spiritual rău al satelor Dorna – Candreni și Poiana Stampei, dușmanul a tot ce este românesc s-a făcut luntre și punte pentru a-l scoate ales pe Harth. Și în adevăr s’a arătat spre, rușinea satelor Dorna – Candreni și Poiana Stampei, că Drucknam e mare și tare în această comună. Ambele două voturi din aceste sate le-au întrunit doctoral Harth, iar pe Dr. Spânu care e născut pe acele plaiuri, care e neaoș roman și creștin, au votat numai bravii Dorneni. …Vai de Dorna, cuibul românilor dacă nici acolo nu mai poate ține românul”.
“Deșteptarea”, Cernăuți, Anul IX. Nr. 20, 15 (28) Martie 1901.
„Un muzeu etnografic românesc al județului Suceava”
„Dl. profesor Ștefan Pavelescu dela liceul Ștefan cel Mare neobositul luptător pe terenul artistic-cultural și național a lansat printre intelectualii din orașul nostru ideea de a înființa un muzeu etnografic românesc al județului Suceava. Astefel pe lângă Muzeul orășenesc atât de bogat în vestigii ale trecutului nostru istoric, muzeu bine organizat de d-nii profesori N. Turtureanu și dr. R. Gassauer și alături de muzeul Ciprian Porimbescu condus de dl. Prof. univ. Leca Morariu, noul muzeu etnografic, care se va înființa va fi o icoană a trecutului românesc al Bucovinei”.
„Glasul Bucovinei”, Organ național românesc, Anul XVIII nr. 4519, Cernăuți, Vineri 15 Martie 1935.
“În preajma primăverii”
“Pe meleagurile sucevene primăvara vine mai târziu decât în alte părți ale țării. Dar acest lucru nu-i împiedică pe cei ce muncesc pe ogoare să se pregătescă pentru lucrările agricole din primăvară. Colectiviștii întovărășiți și țăranii muncitori cu gospodării individuale au terminat de mult raportatul și revizuitul mașinilor și uneltelor agricole cu care vor lucra în primăvară. În prezent se continuă transportarea gunoaielor de grajd în condiționarea semințelor. Până acum s-au împrăștiat 454.944 tone gunoi de grajd pe 33.140 de ha. Și au fost condiționate 5.811 tone semințe de orz și ovăz ceea ce reprezintă 63 la sută din cantitatea necesară în campania agricolă din primăvară. În plus, mecanizatorii de la cele 10 SMT au reparat până la 11 martie, 94,9% din tractoare și sunt aproape terminate reparațiile la pluguri, semănători și grape”.
“Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3201, 15 Martie 1958.