Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 291 (7001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

29 Decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Casa de economii a oraşului Suceava”

“Cu 1 martie a.c. începe “Casa de economii a oraşului Suceava” (firmă înregistrată) activitatea sa. Conform statutelor se primesc spre fructificare ori şi ce depunere dela 2 coroane sau un florin înainte. Depunerile se vor fructifica, în puterea decisiunii comitetului casei de economii din 18 Feb. 1894 deocamdată cu 4%. La această casă de economii se pot depune legal spre fructificare deposite judiciare şi alte deposite similare precum şi bani pupilari. Localităţiile casei de economii se află în oficiul comunal şi în fiecare di se primesc depuneri şi se respund bani în decursul oarelor publicate în localul oficiului”.

“Gazeta Bucovinei”, Anul V, Nr. 16, 23 fevruarie (7 Martie) 1895. 

 

“O poliţie şcolară în Bucovina”

“D-l inspector general al învăţământului din Bucovina, D. Rusu, întorcându-se din Bucureşti unde a luat parte la câteva consfătuiri ţinute la Ministerul Educaţiei Naţionale, a declarat ziariştilor locali că ministerul a luat intense măsuri disciplinare prin care să fie îndepărtaţi elevii de viaţa politică. Se prevede că nici un elev nu are voie să aparţie unei societăţi culturale sau sportive, fără aprobarea specială a directorului şcoalei la care frecventează. Pentru controlul elevilor externi a luat fiinţă recent o poliţie şcolară în fiecare centru şcolar, care se compune din profesori. Numele acestor profesori din poliţia şcolară sunt cunoscute numai inspectoratului general şi directorilor şcolari. Poliţia aceasta are drept scop vegherea ca elevii să nu activeze în afară de şcoală în cercuri politice. Se vor lua măsuri extrem de severe împotriva celor ce vor contraveni la dispoziţiile date”.

“Glasul Bucovinei”, Cernăuţi, Anul XX nr. 5028, Martie 1937.

 

 “Cîteva dorinţe ale ucenicilor de la SMT Salcea”

“În orele libere, ucenicii de la SMT Salcea, raionul Suceava, vor să citească cărţi, să asculte muzică, să joace şah ori să alunece cu schiurile pe dealurile din apropiere. În SMT nu s-a găsit nimeni pînă acum să le satisfacă măcar cîteva din aceste dorinţe cu toate că aici este un club unde se găsesc cărţi de literatură, 2 aparate de radio, difuzoare, 2 patefoane, şaluri şi schiuri. De ce nu sunt puse în totalitate la dispoziţia lor? Pentru că cele 2 aparate de radio sunt folosite în biroruri, iar cele 2 patefoane sunt “păstrate” cu străşnicie de tovarăşul Beltig. Conducerea SMT nu a luat nici o măsură înpotriva bibliotecarei Elena Lazăr care nu deschide biblioteca măcar o dată pe săptămână”.

“Zori Noi”, Anul X, Nr. 2580, 6 Martie 1956.

Rubrică realizată de Tiberiu COSOVAN şi Florin PAIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 29 Decembrie.
 Vizualizări articol: 2188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
29 Decembrie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei