Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 290 (7000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

28 Martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 „Jupuitorul Fischer”

Arendarea moşiei fondului religionar gr. or. dela St. Ilie şi de data aceasta jupuitorului Fischer e o nedreptate, o călcare de drepturi. După doi ani răi de recoltă, după această earnă nemaipomenit de grea şi pe lângă sărăcia acestor bieţi oameni din Sf. Ilie, a trebuit să mai urmeze şi lovitura ultimă, ca să fie păharul amărăciunilor cu vârf. Sunt mai cu preţ, cucoane Ullmann, cei 17 florini pe falce ai chiconului Fischer decât cei 30 fl. ai St. Ilienilor? Nu-ţi tremură carnea pe oase de aşa o fărădelege, nu te gândeşti la lacrimile orfanilor muritori de foame?”.

„Patria”, Anul IV, nr. 15, Cernăuţi, Duminică 28 Martie n. 1909.

 

„Petrecere poporală la Ilişeşti”

„Corpul didactic din Ilişeşti aranjează Luni 12 Aprilie (a doua zi de Paşti) cu concursul societăţii acad. <Dacia> o petrecere poporală. Petrecerea va avea loc în sala <Weintraub>. Începutul la orele 8, intrarea 10 coroane de persoană. Jumătate din venitul curat e menit pentru ajutorarea copiilor orfani din Ilişeşti, iar a doua jumătate pentru biblioteca poporală a societăţii acad. <Dacia>. Toţi intelectualii din vecinuitate şi de mai departe sânt invitaţi pe această cale”.

„Glasul Bucovinei”, Anul III, nr. 389, Cernăuţi, Marţi 30 Martie 1920.

 

„Să intărim  vigilenţa împotriva elementelor duşmane strecurate în rîndurile clasei muncitoare”

„În urma acţiunii de verificare întreprinsă de organizaţia PMR fostul director al fabricei IPEIL nr. 1 din Gura Humorului a fost înlocuit. După ce-a predat intreprinderea, fostul director Pascar Alexandru a căutat să-şi însuşească materialele de construcţie ale fabricei. El a ascuns aceste materiale într’o căruţă cu deşeuri şi a dat ordin să fie transportate la el acasă. Vigilenţa muncitorilor a împiedicat însă pe fostul director să-şi pună în aplicare planurile murdare. El a fost demascat şi în ziarul de perete al fabricei. În loc să primească critica justă care i s-a făcut fostul director a căutat să treacă la măsuri de represiune împotriva muncitorilor conştienţi care au dat dovadă de vigilenţă şi de conştiinţă de clasă. Atitudinea luată de fostul director dovedeşte cât de justă a fost măsura luată de organizaţia de partid pentru înlocuirea de la conducerea întreprinderii”.

„Lupta poporului”, Cotidian de informaţii şi atitudine democratică, Anul III, Nr. 505, 28 Martie 1949.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 28 Martie.
 Vizualizări articol: 1020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
28 Martie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei