“Limba română în comună”
“Limba administrativă în comunele noastre românești se cuvine să fie numai cea românească. În timpul din urmă început-au a pricepe mai mulți acest adevăr, acest drept. Cea mai nouă probă, îmbucurătoare veste, ne vine dela Carapciu din Siret. În ședința consiliului comunal ținută la 25/3 1894 s’a decis în unanimitate ca limba română să se introducă în administrația comunei ca limbă protocolară și de corespondență. Felicităm comuna Carapciu pentru fapta sa frumoasă și dorim ca pilda aceasta nouă să’și găsească cât mai degrabă urmași”.
“Gazeta Bucovinei”, Anul iV, Nr. 22, 17 (29) martie 1894.
“Legăturile telefonice din județul Suceava”
“Una dintre cele mai importante și urgente probleme pentru menținerea ordinei publice în timp de pace și pentru aplicarea măsurilor de apărare în timp de războiu este incontestabil legătura telefonică între comune. De acest fapt este adânc pătruns d. colonel Traian Constantinescu, prefectul județului Suceava. Pentru punerea la punct a acestor probleme domnia sa a luat cele mai intense măsuri ca în cel mai scurt timp toate comunele să fie legate telephonic cu Prefectura. Comitetul asociației județene pentru întreținerea și înființarea de linii telefonice în județ a hotărât ca în cursul anului 1939 să se construiască neapărat liniile telefonice Solca-Arbore, Burdujeni-Adâncata- Berchișești- Drăgoiești, Suceava- Șerbăuți, Bosanci- Securiceni- Plăvălar – Răuseni – Mănăstioara, alocându-se în acest scop 800.000 de lei”.
“Suceava”, anul I, numărul 61, 17 martie 1939.
“A intrat în funcțiune o modernă fabrică de pîine”
“Ieri, la Fălticeni, a intrat în funcțiune o nouă fabrică de pîine. Înzestrată cu utilaj modern, avînd 2 cuptoare “Dampf” cu 4 vetre, fabrica va putea produce în 24 ore peste 15.000 Kg pîine de calitate superioară. În felul acesta se va asigura în mai mare măsură pîinea necesară populației din oraș și centrele muncitorești”.
“Zori Noi”, Anul XIV, Nr. 3.818, 17 Martie 1960.