Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 282 (6992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

15 Decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 „Batjocură sau ignoranţă?”

„Călătorind în timpul recent cu trenul care circulează de la Rădăuţi la Brodina am aflat în cupeu, pe o hârtiă atârnată de părete, memorabila (miserabila!) inscripţiune: <De roage a nu scuipi pe podena vagoanelor>. În limba germană şi în cea ruteană fonetică erau inscripţiunile corecte! Oare să fie această schimonosire a limbei române isvorâtă din obrăznicia amploiaţilor sau din indolenta necunoştinţă a limbei ţării? Şi un cas şi altul e de tot regretabil, ba la autorităţi riguroase şi iubitoare de drept chiar penibil”.

„Patria”, Anul III, nr. 246, Cernăuţi, Miercuri 3 / 15 Martie 1899.

 

“Bigamie”

“În Satul Mare din judeţul Rădăuţi, Johan Probst s’a căsătorit în 1910 şi a conveţuit cu soţia sa Amalia timpde 7 ani şi jumătate în condiţiuni normale. Prin căsătorie Amalia a primit zestre de la părinţi 2 ha pământ arabil şi obiecte casnice în valoare de 131.270 lei. După războiul mondial Johan Probst şi-a izgonit soţia. Între timp a trecut toată averea pe numele lui cu acte false. Nu s’a mulţumit cu atât, ci şi-a declarat şi soţia moartă spre a se putea căsătorii cu Ludviva Pilsner din comuna Arborea din judeţul Suceava. Amalia aflând de intenţia soţului său a încuviinţat ofiţerului stării civile din Satul Mare să nu celebreze căsătoria. Totuşi căsătoria s-a celebrat sub pretext că prima lui soţie era înregistrată la morţi. Amalia Johan Probst a denunţat cazul poliţiei care cercetează”.

“Suceava”, anul I, numărul 50, 4 martie 1939.

 

“Realizări ale forestierilor”

“Pentru muncitorii din parchetele de exploatare ale IFET Vatra Dornei, luna februarie s-a încheiat cu o seamă de realizări însemnate. Planul de producţie la principalele faze (fasonat şi apropiat) a fost depăşit cu 6 - 62 la sută la lemn rotund, cu 100 - 261 la sută la lemn foc foioase, deşi n-a existat plan pentru lemn de foc răşinoase a fost realizată totuşi o cantitate de 1.000 m steri. Pe sectoare, cele mai frumoase realizări au fost obţinute la Coşna, Neagra şi Negrişoara, unde planul a fost depăşit la toate fazele şi la toate sortimentele”.

“Zori Noi”, Anul XI, nr. 2885, duminică 3 martie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 Decembrie.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
15 Decembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei