Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 279 (6989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

12 Decembrie 2018

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„La cestia scârboasă a alegerilor comunale din Fundu-Moldovei”

„Ni se scriu din o parte absolut sigură următoarele lucruri cari ilustrează starea insuportabilă din Fundu-Moldovei. Alegerea noastră comunală tot numai pe hârtiă stă şi numai are sfârşit, listele s’au prefăcut şi răsfăcut şi tot nu’s gata, pare că-i lucru vrăjit să nu mai aibă capăt. Mai în toată săptămâna merg oamenii noştrii la capitanat în privinţa alegerilor şi li se tot promite, dar nu se face. Toate actele de alegere şi listele sunt la comisarul Negrusz care este acuma conducătorul alegerei. Din altă parte întrebuinţează primarul de până acu, Mercheş, ocasia de a comite iregularităţi strigătoare la ceriu. Pădurea ce se oprise deocamdată au dat-o Mercheş acuma fără consimţământul comitetului lui Şabse Bruckner cu 1900 florini şi acuma se tae acea pădure. Societatea noastră <Vulturul> a pârât pe Mercheş pentru vândarea pădurei la judecătoria din Câmpulung secţia penală pentru înşelăciune. În cestia asta a fost deja un termin şi actele sunt acuma la Suceava la procuratură”.

„Patria”, Anul III, nr. 249, Cernăuţi, Vineri în 10 / 22 Martie 1899.

 

„Împotriva speculei cu medicamente”

„În timpul din urmă s’a constatat că diferiţi farmacişti cer preţuri imposibile pentru medicamente. Farmaciştii nu se ţin de preţurile fixate, ci taxează medicamentele în mod arbitrar. Secretariatul de serviciu pentru salubritate publică voind să vie în ajutorul populaţiei sărmane, care în caz de boală e speculată din partea unor farmacişti neumani, a hotărât să înfiinţeze un <serviciu de control pentru medicamente>”.

„Glasul Bucovinei”, Anul III nr. 374, Cernăuţi, Vineri 12 Martie 1920.

 

“Mecanicul de locomotivă”

“Comunistul Constantin Sîrghie este unul dintre cei mai cunoscuţi mecanici de locomotivă de la Depoul CFR Dorneşti. Cunoscut l-au făcut în primul rînd realizările în muncă pe care le-a obţinut ani de-a rîndul pe locomotive sa. Prin aplicarea metodei înaintate de muncă Lenin, el a reuşit ca, împreună cu fochistul Petru Teodorovici şi cu ceilalţi doi mecanici de schimb ce lucrează pe aceeaşi locomotivă, să nu aibă în tot cursul anului trecut nici un fel de defecţiune pe linie. Comunistul Constantin Sîrghie deţine şi steagul de fruntaş în economisirea combustibilului…Datorită rezultatelor frumoase obţinute în muncă, el se menţine fruntaş în producţie încă din anul 1948. Ca secretar al organizaţiei de bază, reales de mai multe ori, comunistul Constantin Sîrghie este stimat şi apreciat pentru modestia sa, pentru dragostea cu care îşi ajută tovarăşii de muncă”.

“Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3808, sîmbătă 5 martie 1960.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 Decembrie 2018.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
12 Decembrie 20185.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei