Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 278 (6988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

11 Decembrie 2018

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Ţărani români încuminţiţi-vă odată!”

“…Se vorbeşte că singure numai satele din ţinutul Suceava au datorie dela 4 până la 5 milioane de florini. Pe ce s-a făcut sumedenia asta de datorii? Este de lipsă s-o mai spunem. Noi ştim una şi bună, că dacă nu vă veţi desbărăsa nici acum de beţii, de cheltuieli, de fudulii, de împrumutat bani dela lipitori ce vă sug sângele şi de alte atâtea prostii de ale voastre, copiilor voştri nu le rămâne alta decât vecinicia să vă blesteme că le-aţi dat viaţă”.

“Deşteptarea”, Cernăuţi, Anul IX. Nr. 21, Martie 1901.

 

“Din activitatea stolului liceului de băieţi “Ştefan cel Mare” Suceava”

“La stolul liceului de băieţi “Ştefan cel Mare” se remarcă o febrilă muncă de totală integrare în noul ritm de viaţă străjerească. Astfel, noul comandant de stol d. director St. Pevelescu a îndrumat şi sunt pe cale de realizare o mulţime de lucrări: a) amenajrea curţii liceului, care era neîncăpătoare pentru întreg stolul; b) în primăvară, se va aşeza troiţa făcută la iniţiativa d. professor Mihai Cărăuşu din contribuţia străjerilor şi profesorilor - e o troiţă mare şi foarte frumoasă având ca inscripţie “În amintirea profesorilor şi elevilor morţi; c) s’a organizat „căminul străjerilor şi premilitarilor” cu dulapuri, birouri, scaune, tablouri etc; d) secţia de aeromodelism, inaugurată de profesorul M. Cărăuşu îşi continuă lucrul în fiecare joi după amiază între 4 - 6 ....i) s-a cumpărat un aparat de radio, cu două megafoane, în alte două clase ca toţi elevii să poată asculta în bănci programele pentru străjeri”.

“Suceava”, anul I, numărul 52, 6 martie 1939.

 

“Taraful din Gulia”

“Gulia e un sat de romi, cu căsuţe zvîrlite parcă în glumă. Mulţi, foarte mulţi locuitori ai acestui sat, au plătit cândva tributul umilinţei, sărăciei şi batjocorei la care i-au supus vremurile din trecut. Astăzi viaţa romilor de aici s-a schimbat foarte mult. Pe lîngă multe alte adînci schimbări în viaţa lor ei au în sat o şcoală unde copii lor învaţă în condiţii optime. Pentru viaţa lor nouă de azi, în ziua de 2 martie, toţi romii în frunte cu taraful lor şi împreună cu candidatul Gagiu Jenică s-au prezentat la centrul de votare din Dolhasca. <Votez pentru viaţa noastră fericită, liberă pe care o ducem noi romii astăzi în regimul democrat popular> a spus Gh. Chiriac, unul din membrii tarafului, exprimînd verbal sentimentele tuturor”.

“Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3193, 6 Martie 1958

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 Decembrie 2018.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
11 Decembrie 20185.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei