Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 274 (6984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

06 Decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Buhai de rasă”

„De vândare 5 buhai de sânge curat soiu Berner, în vârstă de 10-14 luni, din prasila ciredilor colonelului Hermann din Rădăuţi, crucişate la 1880 cu buhai de rasă Siementhal. A se adresa la marele proprietar Alexandru de Goian în Zadova”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul V, Cernăuţi, Duminică 5/17 Februarie 1895.

 

„Pentru sprijinirea elevilor sermani”

„Societatea <Şcoala română din Suceavă> filiala din Sirete învită publicul românesc la serata cu dans, care se va aranja Luni în 12 Faur st.n. 1912 în localităţile (n.r. locaţiile) <Clubului român> (palatul de bere) din Sirete. Începutul la 8 ore seara. Întrarea 2 coroane de persoană. Toaletă simplă. Venitul curat e menit pentru sprijinirea elevilor sermani. În vedera scopului filantropic se vor primi suprasolviri cu mulţămită şi se vor cita pe cale ziaristică”.

„Viaţa Nouă”, Organ Politic Naţional, Anul I, nr. 5, Cernăuţi, 3 Februarie 1912.

 

„Un factor poştal nu-şi face datoria”

„Nu de mult, la redacţia ziarului nostru a sosit o scrisoare. În cuvinte simple dar semnificative tovarăşa Sofia Mandric din satul Slobozia, Comuna Iacobeşti, ne aduce la cunoştinţă unele practici nesănătoase ale factorului poştal Nicolae Tcaciuc. Acest factor poştal reţine din banii pensionarilor obligîndu-i să se aboneze la diferite ziare şi reviste...Aşa procedează, de exemplu, şi cu pensionara Sofia Mandric, mamă a trei copii minori, căreia în fiecare lună îi reţine cîte 6 lei, dîndu-i în schimb plicuri şi felicitări. Dacă pensionara îi spune că n-are nevoie de aşa multe plicuri acesta îi răspunde scurt „Planul de stat, e plan de stat. Nu am ce face”. Mai mult, factorul poştal mai are şi alte „metode” de-a reţine şi întreaga pensie. Considerînd că pensionara S. Mandric „e mai slabă de înger” i-a oprit întreaga pensie pe una din lunile trecute. Şi iată cum a procedat: după ce a semnat mandatul nr.5508, factorul poştal i-a spus pensionarei că cei 402 lei care i se cuvin vor sosi mai tîrziu. Şi într-adevăr tîrziu au sosit deoarece banii au plecat „la timp” cu altă destinaţie”.

„Zori Noi”-, Anul XIV, nr. 3801, 26  februarie 1960.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 06 Decembrie.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
06 Decembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei