Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 263 (6973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

21 Noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 „Cămătarii”

„Cantorul Ghebiuc din Breaza, şi alţii cu d-sa, ridică grave acuze contra cămătarilor fără inimă şi fără Dumnezeu, cari caută toate chipurile ca să prindă în cursele lor pe cei neesperţi. Se aduc nenumărate asuri concrete numindu-se mai multe nume, atât din tabăra păgubiţilor, câr şi a cămătarilor. Dorinţa generală e ca acestor încorectităţi să li se pună din partea locurilor competente stavilă grabnică şi perpetuă”.

„Patria”, Anul IV, nr. 380, Cernăuţi, Vineri în 11/23 Februarie 1900.

 

„Un bust al lui Minai Eminescu la Suceava”

„După ce în 15 Octombrie 1933, Reuniunea muzicală dramatică <Ciprian Porumbescu> i-a ridicat autorului lui <Craiu Nou> un bust în Suceava, iar în 12 Octombrie 1935 <Ateneul Român> s’a achitat de-a sfântă datorie faţă de memoria folcloristului S.F. Marian eternizându-l în bronz lângă liceul <Ştefan cel Mare>, de curând a treia serată culturală din Suceava <Liga Culturală> ne aduce îmbucurătoarea veste că, la finele acestui an, va desveli un bust al celui mai mare poet al Neamului, Mihai Eminescu. Bustul va fi executat de d. Profesor Ioan Cârdei, pictor şi sculptor.”

„Gazeta Bucovinei”, Organ de informaţie şi cultură, Anul III, Nr. 27, 1 februarie 1936.

 

Din bilanţul marilor realizări”

„Numeroşi cetăţeni se opresc în dreptul vitrinelor noilor magazine dechise recent în oraşul Suceava. Frumos aranjate vitrinele atrag mereu noi admiratori, mulţi dintre aceştia îşi procură confecţii şi articole de îmbrăcăminte de la noul magazin din strada Republicii, iar de la magazinul din strada Karl Marx, încălţăminte frunoasă, trainică şi de calitate. Cu acestea numărul unităţilor comerciale existente în oraşul Suceava trece de 180. Alte unităţi alimentare, cu produse industriale, articole de menaj, restaurante, bufete, chioşcuri etc. au luat fiinţă şi în oraşele Cîmpulung, Rădăuţi, Botoşani, Fălticeni, Vatra Dornei etc. Din 1952 şi pînă în prezent reţeaua comerţului de stat în regiunea noastră s-a dezvoltat simţitor - de la 463 unităţi la 821, iar volumul mărfurilor desfăcute a crescut în această perioadă de peste două ori”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2859, sîmbătă 2 Februarie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 21 Noiembrie.
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
21 Noiembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei