Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 40 (6750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

20 Februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Contele Meran”

Majestatea Sa Împăratul a distins pe Excelenţa Sa, contele Meran, cu Marea Cruce a Ordinului Francisc Iosif. Este firesc să ne oprim un moment asupra acestui eveniment, deoarece prea Înalta distincţiune s’a conferit guvernatorului, pe care soarta l’a cules să conducă destinele Bucovinei şi ale popoarelor sale în vremi de cea mai grea încercare. Se împlinesc 4 ani, de când contele Meran a venit în ţară, numit fiind în cea mai înaltă funcţie administrativă. De doi ani aproape petrece contele Meran în Vatra Dornei, în mijlocul mândrului popor care îl slăveşte şi îl iubeşte şi care a ştiut să-i dea nestrămutată dovadă de nobleţea şi curăţenia sentimentelor. Contele Meran a fost la locurile înalte şi diriguitoare totdeauna şi îndeosebi în aceste vremi grele, un sincer şi elocvent interpret ale sentimentelor ce însufleţesc poporul românesc din Bucovina”

„Viaţa Nouă”, Anul IV, nr. 173, Februarie 1916.               

 

„Aprovizionarea cu materiale şi unelte agricole”

Cooperativele de aprovizionare şi desfacere din raionul Suceava sînt bine aprovizionate cu materiale şi unelte agricole. Acestea au pus la dispoziţia ţăranilor muncitori în ultimele două luni 1.600 mp geamuri pentru răsadniţe, 42 tone var pentru stropirea pomilor, 200 litri formol, 300 tone şine de căruţe, 15.000 bucăţi şuruburi diferite, 215.000 caiele şi altele. O mare atenţie se acordă aprovizionării centrelor de reparat unelte cu cărbunii şi fierul necesar. Pînă acum cooperativele din raionul Suceava au aprovizionat aceste centre cu o cantitate de peste 25 tone cărbune forjă, precum şi cu însemnate cantităţi de materiale feroase. Cele mai mari cantităţi de materiale pentru repararea maşinilor şi uneltelor agricole au fost distribuite de cooperativele din comunele Dărmăneşti, Sf. Ilie, Siminicea şi Măriţei”.

„Zori Noi”, Anul IX, nr. 2257, Suceava, Vineri 18 februarie 1955.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 Februarie.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
20 Februarie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei