Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 10 (6720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

15 Ianuarie 2018

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Credinţe poporale bucovinene”

Se crede, că uscând cineva păpuşoi în cuptioriu şi scoţându-i, nu e bine a lăsa câţiva ciucălăi acolo şi că, dacă earăşi se face foc în cuptior, apoi Maica Domnului vâră mâna până’n cot în focul cuptiorului după acei păpuşoi. Se crede, că dacă tuşesce mâţa va urma vrajbă în casă. Se crede, că nu e bine a pune furca din care se toarce culcată, căci la din contra, acel ce toarce va căpăta junghiuri”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul V, nr. 2, Cernăuţi, Ianuarie 1895.

 

„Orăşelul industriei alimentare”

Nu se greşeşte deloc când vorbindu-se de Burdujeni se spune că a devenit orăşelul industriei alimentare. Încă de la intrarea în Burdujeni îţi dai seama că această denumire este îndreptăţită. Din stradă vezi aleea străjuită de copaci zvelţi ce duce în interiorul combinatului <Prodaliment>. La orice oră din zi, pe această alee vezi oameni grăbiţi. Ei încarcă vagoane întregi de carne de porc şi mezeluri. De altfel salamul vînătoresc, debreţinul, muşchiul ţigănesc, şunca presată, crenwurştii de la <Prodaliment> Burdujeni sunt produse care pot fi văzute în mai toate vitrinele magazinelor alimentare din oraşele ţării. Alături de produsele carnate în vitrinele magazinelor aţi văzut desigur borcane cu gem, compot, marmeladă extra sau sticle cu sirop, produse de o altă unitate alimentară din Burdujeni, Fabrica de conserve de legume şi fructe”.

„Zori Noi”, Anul X, nr. 2530, Suceava, Ianuarie 1956.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 Ianuarie 2018.
 Vizualizări articol: 1163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
15 Ianuarie 20185.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Conopidă gratinată (rețetă rapidă) Pentru cei ce adoră sufleul de conopidă, dar nu au timp să îl pregătească, această rețetă va recupera, cu minim de efort, o mare parte din savoarea sufleului. Este relativ economică, se pregătește rapid, nu necesită cunoștințe speciale și este... Citeşte