Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2016 - Anul XXI, nr. 128 (6241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

02 Iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Rebreanu la Vatra Dornei”

În 27 maiu a.c. a avut loc, în sala arhiplină a Primăriei oraşului Vatra Dornei, conferinţa entuziast aplaudată a maestrului Liviu Rebreanu, care a vorbit despre Gh. Coşbuc. Maestrul Rebreanu a sosit în localitate cu trenul însoţit de doamna Rebreanu. La gară, a fost întâmpinat de capii autorităţilor locale, în frunte cu primarul oraşului, d-l senator Forfotă, care, în câteva cuvinte bine însoţite, i-a urat bun venit, de d-l avocat Aurel Avram, corpul didactic primar şi secundar şi un foarte numeros public. După conferinţa maestrului Rebreanu, care a fost precedată de un cuvânt introductiv spus de poetul şi directorul şcolar Vasile Huţanu, a urmat, în sala restaurantului comunal, o masă comună”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4570, Iunie 1935.

 

 „Făuritorii drumului de fier”

Pe harta căilor ferate a ţării va apare un nou traseu: Suceava - Păltinoasa. Este vorba de un nou drum de fier care străbate o porţiune a regiunii noastre. Construcţia noii variante a drumului de fier a fost impusă pentru evitarea pantei mari de la Cacica - Strigoaia unde, la fiecare kilometru, urcuşul este de peste 28 metri. Din această cauză, tracţiunea trenurilor este foarte mult îngreunată, viteza redusă, consumul mare de combustibil. Noua variantă a căii ferate trece prin satele Şcheia, Stroieşti, Ciprian Porumbescu, Vorniceni, Lucăceşti, Măzănăeşti, Capu Codrului, Păltinoasa. Oamenii din partea locului au primit cu nespusă bucurie vestea construirii noii căi ferate. Oamenii din aceste sate, pentru a ajunge la drumul de fier, trebuiau să străbată o mare distanţă pînă la staţiile Ilişeşti şi Păltinoasa”.

„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5124, Suceava, Iunie 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 02 Iunie.
 Vizualizări articol: 1919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
02 Iunie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei