Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2016 - Anul XXI, nr. 91 (6204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

18 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Antichităţi şi documente istorice din Bucovina” (II)

Trecerea în inventar a antichităţilor cu un preţ mic a avut urmările că multe din odoarele noastre s’au vendut la cunoscători şi s’au pierdut de bunăvoie, de nu se mai scie unde se află. Agenţii rusesci şi alţi cunoscători pe care îi vedem adesea, au cumpărat multe din aceste lucruri, precum: manuscripte slavone, hrisoave domnesci, cărţi vechi scrise pe pergament ş.a., cu preţuri de nimică, le-au dus la ei în ţară şi desigur că acolo vor fi mai bine păstrate decât la noi. Multe însă din obiectele de antichitate au trecut în posesiunea particularilor şi, peste multă sau puţină vreme, s’au putut pierde şi ele. Noi ne aducem aminte de un felon, care se afla în biserica Sf. Dumitru din Suceava, dăruit acestei biserici de Marele Ştefan Voievod, şi care era făcut dintr’o şiabracă de pe un cal al Voievodului, şi cusut de o soţie a lui Ştefan, un obiect demn de toată veneraţiunea. Şi de un preţ istoric necontestabil. Aceste felon preţios nu se mai află acolo şi nici nu se scie unde-i”.

„Revista Politică”, Anul I, nr. 23, 15 Prier 1887. 

 

„Scrisoare ţărănească din Vicovul de Sus”

Noi, mai mulţi gospodari ni rugăm frumos să aflaţi di bini şi să ni scrieţ şî noauă ceva la gazetă. Dumniilor-voastră, noi vrem aşa. Noi aici la noi în sat, că aici o fost alegerea, am ales amu în doauă rânduri di diputat pi domnu Simionovici. Şi noauă maică ni pari rău amu dipicum am auzât că face domnu diputat...Noi rugăm frumos pi domnu diputat a nostru sî facî comitet cum vre’ domnu Flondur, că noi ni-am hrănit di tras în jiug”.

„Patria”, Anul IV, nr. 54, Cernăuţi, Aprilie 1909.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 Aprilie.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
18 Aprilie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crema de lămâie la pahar (de post) Dintre toate preparatele de post, cele mai dificil de făcut par deserturile. Cu un pic de imaginație însă, putem realiza deserturi de post care să fie deopotrivă delicioase, aspectuoase și deloc costisitoare. Un astfel de exemplu este crema de... Citeşte