„Unii comercianți…”
„Unii comercianți, profitând de evenimente, în dorința de a se îmbogăți peste noapte, au găsit de cuviință să urce prețurile la toate felurile de alimente și îmbrăcăminte, provocând adânci nemulțumiri în păturile populație din localitate. Autoritățile, sesizate de această îndrăzneală, au ripostat prompt, luând măsurile de rigoare. Dl. Orest Rusșindilaru, primarul orașului, convocând reprezentanții legali ai consumatorilor și comercianților, a fixat – după cercetări minuțioase – următoarele prețuri maximale, care au adus o ieftinire simțitoare în raport cu prețurile din lunile de vară. Astfel, carnea s-a ieftinit cu 4 lei la 1 kilogram, fixându-se carnea de porc cu 30 de lei. Asemenea au fost ieftinite cu 2 lei, toate felurile de cârnaț și chiar jambonul fără os și presat, fixându-se la 70 de lei kilogramul. Carnea de vită a rămas la prețul de lei 22, iară cea de vițel la 28 lei pentru creștini, evreii plătind 6 lei în plus, taxă care grevează destul de simțitor asupra populației nevoiașe, atât de numeroasă în acest oraș. La restaurante, prețurile au suferit asemenea ieftiniri radicale, fixându-se prețuri notate în dreptul fiecărui articol”.
„Suceava”, Anul I, nr. 231, Octombrie 1939.
„O pîine rumenă și frumoasă…”
„Am cumpărat deunăzi o pîine rumenă și frumoasă. Într-adevăr m-am simțit satisfăcut că, în sfîrșit, s-au luat măsuri ca pîinea să fie de mai bună calitate. Dar această satisfacție avută la început s-a transformat într-o cumplită indignare deoarece la cîntărirea pîinii am constatat că, în loc de 2 kg pentru care am plătit 4 lei, pîinea avea numai 1 kg și 750 gr, deci cu un sfert de kg lipsă”.
„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2747, Suceava, Octombrie 1956.