Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mai 2012 - Anul XVII, nr. 104 (5009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

08 Mai 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„În timp de furtună”

Pericolul de a fi lovit de trăsnet e numai atunci iminent când tunetul şi trăsnetul urmează imediat unul după altul. Dacă între fulger şi tunet poţi număra 24 de bătăi ale pulsului, furtuna este la depărtare de deci de kilometri, chiar dacă numeri numai 6-8 bătăi de puls, încă nu e pericol...În câmp deschis să te feresci de apă şi de mocirle şi de toate obiectele ce se înalţă până la patru metri. Să nu te adăpostesci niciodată sub vreun arbore. Să nu alergi şi să te înferbânţi, ci să mergi încet...În genere frica de a fi lovit de trăsnet este exagerată. S’a constatat că dintre 50.000 de morţi numai unul a fost lovit de trăsnet”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 2, Cernăuţi, Duminecă 5/17 Maiu 1891.

 

„Pierderi teritoriale...”

Luni, în 7 Mai 1918, în ziua de Sf. George, s-a încheiat pacea între Puterile Centrale şi România. Pierderile teritoriale ale României sunt destul de însemnate...Înspre Bucovina, rectificările de frontieră cuprind un teritoriu de 1800 km pătraţi. În colţul dintre Transilvania şi Bucovina, noua frontieră duce de pe muntele Ceahlău, peste Bistricioara şi muntele Bivol, înspre Cornu-Luncii. Ea cuprinde satele Borca, Drăgoiasa, Şarul Negri, Şarul Dornei, Arenii, Broşteni, Găineşti ş.a. Înspre est, noua frontieră o ia mai în jos de Sirete la punctul numit <La Ţară> şi duce peste Cândeşti dincolo de Herţa, la lunca de lângă Nouasuliţă”.

„Viaţa Nouă”, Anul V, nr. 1, Mai 1918.

 

„Staţiunea de cercetări pomicole la Fălticeni”

De curînd a luat fiinţă la Fălticeni o staţiune de cercetări pomicole a Institutului de cercetări horti-viticole din Bucureşti. Deşi recent creat, colectivul staţiunii a şi pornit la treabă. Astfel, s-au dat îngrăşăminte chimice ca superfosfat de calciu şi azotat de amoniu livezilor de pomi şi s-a arat întreaga pepinieră ce se întinde pe aproape 80 ha. Anul acesta colectivul de cercetători al staţiunii va urmări rezistenţa diferitelor soiuri de meri la atacul rapănului şi va face observaţii fenologice asupra a zece soiuri de meri din cei mai răspîndiţi din zonă, în vederea raionării plantărilor”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2942, Suceava, Duminica 12 mai 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 08 Mai 2012.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
08 Mai 20125.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei