Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info politic

Preţul plătit de PNL către PSD - 2,4 miliarde lei

Senatorul PD Radu Berceanu a declarat, ieri, că în urma unei analize asupra sumelor prevăzute în bugetul de stat pe 2008, a reieşit că preţul plătit de PNL către PSD pentru susţinere bugetului în Parlament este de 2,4 miliarde lei. 

Radu Berceanu a declarat că, la stabilirea bugetelor locale, în bugetul de stat, în perioada 2005-2006, sumele se acordau în baza unei formule de calcul stricte, bazate pe mai multe criterii, perfect cuantificabile, ceea ce ducea la stabilirea unui echilibru în acord cu necesităţile fiecărui judeţ în parte.

Acesta a precizat că, la împărţirea banilor, în cadrul proiectului de buget pe 2008, s-a produs „un troc, pe bani, între PNL şi PSD”, în schimbul susţinerii legii bugetului de stat în Parlament, suma la care s-a ajuns în această „tranzacţie” fiind de 2,4 miliarde lei sau 700 milioane de euro, PRM primind, la rândul său, bani pentru un judeţ, iar PC, tot pentru un judeţ.

 

Bugetului Agriculturii va fi suplimentat

Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat, ieri, în plenul comun al celor două Camere, că bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2008 va fi suplimentat cu suma de 450 de milioane de lei din fondul "Acţiuni Generale" al Ministerului Economiei şi Finanţelor.

Anunţul de majorare a bugetului de stat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu suma de 450 de milioane de lei a constituit răspunsul ministrului Varujan Vosganian la solicitarea făcută de Comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor, care cerea, într-un amendament, majorarea bugetului Ministerului Agriculturii cu suma de 1.281.151.000 lei.

Solicitarea Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor avea drept motivaţie faptul că producătorii agricoli nu dispun de surse materiale pentru înfiinţarea culturilor din primăvara şi toamna anului 2008.

 

Schimbarea numelui grupului parlamentar PD în PDL

Chestorul Senatului din partea PSD, Ioan Chelaru, a declarat, ieri, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că schimbarea numelui grupului parlamentar al PD în PDL se va tranşa, probabil, în sesiunea următoare, în contexul în care PD nu a trimis o cerere scrisă în acest sens.

Ioan Chelaru a arătat că schimbarea numelui grupului parlamentar al PD în PDL "nu a fost un subiect la ordinea zilei în Biroul Permanent".

"Probabil că până la începerea sesiunii parlamentare va fi lămurită şi această problemă. Nu am primit nimic în scris din partea PD", a spus Chelaru.

Această precizare vine după ce, luni, schimbarea numelui grupului parlamentar PD în PDL a încins spiritele în plenul Senatului, preşedintele Nicolae Văcăroiu declarând că această modificare trebuie să primească avizul Biroului Permanent, ceea ce a dus la un val de declaraţii contradictorii din partea senatorilor.

Pe de altă parte, Ioan Chelaru a mai anunţat că pentru astăzi, Comisia juridică din Senat a stabilit audierea, începând cu ora 9.00, a trei candidaţi pentru postul de senator - doi de la PSD şi unul de la PNL.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info politic.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte