Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 76 (7688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luare de poziție

Deputatul Ghervazen Longher condamnă arestarea președintelui Uniunii Polonezilor din Belarus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul Ghervazen Longher a condamnat ferm arestarea președintelui Uniunii Polonezilor din Belarus, Andżelika Borys.

”În după-amiaza zilei de marți, 23 martie, Andżelika Borys a fost arestată de către autoritățile din Belarus sub pretextul organizării a unui târg tradițional polonez în cinstea Sfântului Cazimir. Ziua următoare, pe 24 martie, în urma unui proces rapid, aceasta a fost condamnată la 15 zile de arestare. Această conduită a autorităților din Belarus este caracteristică persecuției politice și este contrară angajamentelor asumate de Belarus în ceea ce privește drepturile minorităților naționale”, a arătat președintele Uniunii Polonezilor din România.

Acesta a amintit de articolul 1 al Convenției – cadru pentru protecția minorităților naționale, adoptată în Viena la 9 octombrie 1993, care prevede că „scopul principal al convenției este acela de a specifica că protecția minorităților naționale, care formează o parte integrantă a protecției drepturilor omului, nu intra în domeniul rezervat al statelor. Precizarea că această protecție face parte integrantă din protecția internațională a drepturilor omului nu conferă în nici un fel vreo competență de interpretare a prezentei convenții-cadru organelor instituite prin C.E.D.O.

Acest articol se referă la protecția minorităților naționale ca atare și la drepturile și libertățile persoanelor aparținând unor astfel de minorități”.

Ghervazen Longher a mai amintit că președintele Uniunii Polonezilor din Belarus este un lider foarte respectat al polonezilor ce trăiesc în această țară.

”Recent realeasă pentru un nou mandat, este cunoscută datorită contribuției ei active și a curajului manifestat în fața autorităților belaruse în menținerea culturii, tradițiilor și a limbii poloneze. Suntem împotriva acestor abuzuri și împotriva arestării și condamnării Andżelikăi Borys și facem apel la autoritățile bieloruse pentru eliberarea ei imediată. Arestarea Andzelikăi Borys echivalează cu eliminarea polonezității și nu afectează numai relațiile bune ale Belarusiei cu Polonia, ci afectează și multiculturalitatea tradițională din Belarus”, a menționat deputatul Ghervazen Longher.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ghervazen Longher condamnă arestarea președintelui Uniunii Polonezilor din Belarus.
 Vizualizări articol: 4579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Ghervazen Longher condamnă arestarea președintelui Uniunii Polonezilor din Belarus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei