Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2020 - Anul XXV, nr. 286 (7591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Programe concrete

Deputatul Ioan Balan susține transportul public ecologic și iluminatul public ecologic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, pentru a-l chestiona pe tema bugetului alocat pentru  anul viitor în ceea ce privește transportul public ecologic și iluminatul public ecologic.  

”Prin intermediul programelor derulate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile sau de la bugetul național, prin bugetul Administrației Fondului de Mediu, unele administrații publice locale au reușit deja să beneficieze de susținere financiară în vederea înlocuirii vechilor sisteme de iluminat public, cu unele noi, eficiente energetic (tehnologia led), care au redus substanțial cheltuielile primăriilor cu iluminatul public. De asemenea, prin programul Transport public ecologic, mai multe administrații locale au avut posibilitatea ca în anul 2020 să achiziționeze mijloace de transport noi, nepoluante, care reduc costurile de transport și care contribuie substanțial la îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal consideră că aceste programe au înregistrat un succes uriaș, iar  România are o oportunitate imensă de a beneficia de cel mai mare program de asistență financiară din istorie, respectiv bugetul multianual, NextGeneration EU.

Având în vedere aceste considerente, parlamentarul sucevean vrea să afle de la reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor câte unități administrativ-teritoriale din România vor putea să acceseze acest sprijin financiar în anul 2021.

De asemenea, Ioan Balan vrea să afle care este contribuția financiară proprie a unităților administrativ-teritoriale pentru fiecare dintre cele două programe.

”Având în vedere această oportunitate de modernizare a sistemelor de iluminat public, vă rog să precizați dacă aveți în vedere să propuneți Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să acceseze asemenea oportunități de eficientizare a iluminatului public și, mai ales, să crească aria de acoperire a spațiilor iluminate pe drumurile naționale, în special în zona trecerilor de pietoni și a marilor intersecții”, este o altă problemă la care Ioan Balan dorește clarificări din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan susține transportul public ecologic și iluminatul public ecologic.
 Vizualizări articol: 2263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan susține transportul public ecologic și iluminatul public ecologic0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei