Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2020 - Anul XXV, nr. 199 (7504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Maricela Cobuz: Nu există nici o scuză pentru Guvernul PNL să nu găsească banii pentru alocații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz consideră că actuala guvernare liberală nu are nici o scuză să nu găsească fondurile necesare pentru dublarea alocațiilor copiilor. Mai mult, Maricela Cobuz a spus că prin refuzul de a dubla alocațiile, Guvernul PNL îi ignoră complet pe copiii din România. Cobuz a amintit că în calitate de deputat, membru în Comisia pentru sănătate și familie, a votat, pe 19 august, alături de parlamentari din grupul PSD, pentru respingerea OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban amână intrarea în vigoare a legii privind dublarea alocațiilor. Ea a arătat că potrivit Legii privind majorarea alocațiilor, acestea ar fi trebuit dublate începând cu 1 august 2020 de la 150 lei la 300 lei, respectiv de la 300 lei la 600 lei pentru copiii cu dizabilități.

Deputatul PSD a mai spus că și Curtea Constituțională a respins sesizarea Guvernului asupra legii privind dublarea alocațiilor, pe motivul neindicării surselor de finanțare. „În momentul de față, Guvernul Orban are obligația să găsească soluții de finanțare privind dublarea alocațiilor copiilor din România și nu scăderea acestora cu 80%, așa cum se dorește în prezent”, a declarat Maricela Cobuz, care a mai adăugat că „nu există nici o scuză pentru ca actuala guvernare să nu găsească banii necesari pentru dublarea alocațiilor. PSD propune ca sursă de finanțare veniturile obținute din impozitarea pensiilor speciale. Este momentul să luăm atitudine și să acordăm drepturile prevăzute de lege”.

Maricela Cobuz a mai spus că încă din ziua în care a preluat guvernarea, în cele nouă luni care au trecut, Guvernul Orban a golit vistieria statului, neavând în momentul de față soluții pentru dublarea alocațiilor, creșterea punctului de pensie cu 40%, creșterea salariilor din învățământ, așa cum prevede legea. Deputatul PSD de Suceava a mai precizat că dublarea alocațiilor înseamnă un sprijin financiar pentru fiecare familie, dar și intrarea în normalitate. „Suntem țara cu cea mai mică alocație pentru copii din Europa. Copiii de astăzi reprezintă viitorul României de mâine. Dacă nu avem grijă de ei, vom contribui la exodul populației. Copiii n-au nici o vină că actuala guvernare liberală nu are ca prioritate un sprijin real pentru români”, a spus Maricela Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: Nu există nici o scuză pentru Guvernul PNL să nu găsească banii pentru alocații.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz: Nu există nici o scuză pentru Guvernul PNL să nu găsească banii pentru alocații0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei