Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2020 - Anul XXV, nr. 196 (7501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Primarul Cătălin Coman și o parte din viitorii consilieri și-au prezentat proiectele pentru continuarea dezvoltării Fălticeniului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, și o parte din echipa de viitori consilieri locali și-au prezentat proiectele realizate până în momentul de față, precum și pe cele pe care le au în vedere pentru continuarea dezvoltării acestui municipiu. Cătălin Coman și-a lansat oficial candidatura din partea PSD pentru un nou mandat de primar în Fălticeni în cadrul unui eveniment organizat joi în parcul din apropierea Casei de Cultură din acest municipiu. Alături de primarul Cătălin Coman au fost prezenți o parte din candidații PSD pentru Consiliul Local, precum și doi candidați care vor reprezenta zona Fălticeni în Consiliul Județean, Gheorghe Artene și Cristi Boberschi.

Dintre candidații pentru Consiliul Local Fălticeni au fost prezenți dr. Liliana Cojocaru, Maria Dulgheriu, Marius Pintilii, Matei Gabriel, Luminița Corbu, Bogdan Murariu, Iulian Darabă, Răzvan Haidău și Constantin Bulaicon.

Rând pe rând, candidații pentru Consiliul Local au prezentat proiectele realizate în acest municipiu în perioada celor două mandate de primar ale lui Cătălin Coman, fiecare pe domenii de specialitate, de la sănătate, învățământ preșcolar, gimnazial și liceal, infrastructură, sport, tineret, mediu de afaceri. Printre proiectele amintite de aceștia se numără deschiderea noului spital municipal din Fălticeni, reabilitarea, modernizarea și dotarea unităților școlare din acest municipiu, grădinițe, școli gimnaziale și colegii, asfaltarea drumurilor și reabilitarea trotuarelor și a parcărilor, reabilitarea tuturor bazelor sportive și susținerea performanței sportive, modernizarea Stadionului Tineretului, construirea Complexului de Agrement Nada Florilor și a unui parc de aventură, dar și sprijinul acordat mediului de afaceri fălticenean în perioada pandemiei de coronavirus.

De asemenea, atât candidații pentru Consiliul Local, cât și primarul Cătălin Coman au amintit și de proiectele aflate în derulare care urmează să fie continuate în următorul mandat, printre care reabilitarea și modernizarea pieței centrale „Nada Florilor”, reabilitarea bibliotecii municipale, dar și lucrări importante la unitățile de învățământ sau pentru construcția de apartamente pentru tineri. „Am aici lângă mine o parte din echipa de consilieri, oameni tineri, energici, dar și oameni cu experiență, pentru că am încercat să îmbinăm atât tinerețea, energia, cât și experiența adunată de-a lungul multor ani de activitate profesională de excepție. Sunt colegii mei cu care mă mândresc, alături de care voi face echipă bună în Consiliul Local, dar și în Consiliul Județean, oameni cu care voi lucra pentru a continua dezvoltarea municipiului Fălticeni”, a spus Cătălin Coman.

 

Fălticeni, municipiul cu toate străzile asfaltate

În cadrul evenimentului de ieri, actual consilier local Gheorghe Artene, candidat pentru un post de consilier județean, a ținut să remarce faptul că Fălticeniul este municipiul care în cel mai scurt timp va avea toate străzile asfaltate. „Ca și consilier local, dar ca și inginer constructor, am satisfacția că Fălticeniul are 99,9% din străzi asfaltate. Este o mare realizare. Și au mai rămas două străzi, care dacă se chinuie domnul primar, vor fi gata cât de curând. Este o mare realizare”, a spus Gheorghe Artene. El a mai precizat că un proiect vital pentru Fălticeni este șoseaua de centură a municipiului.

 

Coman: Centura municipiului Fălticeni poate fi făcută în parteneriat

Despre centura municipiului Fălticeni a vorbit și Cătălin Coman, care a spus că aceasta va fi o prioritate a viitorului său mandat, însă a subliniat faptul că o astfel de investiție nu poate fi făcută decât în parteneriat. „Șoseaua de centură este o necesitate absolută. Această șosea ar urma să treacă prin Fântâna Mare, Baia, Rădășeni, Bunești și Fălticeni. Nu poate fi o investiție doar a municipiului Fălticeni. Va fi o investiție în parteneriat și în echipă, iar traseul actual aparține CNAIR. Am văzut tot felul de pseudospecialiști care spun că fac ei centura la Fălticeni. Oameni buni, dragi fălticeneni. Noi ne-o dorim, o vom face, dar vreau să spunem lucrurile corect și legal. Acest lucru se poate realiza doar cu Ministerul Transporturilor, cu CNAIR, cu primăriile partenere din zonă și cu Consiliul Județean. Este o muncă de echipă, la care toți trebuie să ne străduim să facem bucățica noastră”, a explicat Cătălin Coman. El a adăugat că oricine din Fălticeni anunță că poate să facă această centură singur este „mincinos, și am proprietatea cuvintelor pe care le spun”.

 

Proiecte concrete pentru modernizarea cinematografului, a iluminatului public și construcția unei creșe

Cătălin Coman a spus că pentru viitorul mandat are în vedere finalizarea mai multor proiecte importante pentru acest municipiu, care deja sunt începute. Coman a făcut referire la construcția unei creșe noi, o investiție absolut necesară pentru Fălticeni. „Ca proiecte mari vorbim despre construcția primei creșe la Fălticeni, pentru care am demarat lucrările. Nu există din păcate în municipiu așa ceva și avem foarte multe solicitări de la părinți”, a precizat Coman, care a arătat că noua creșă va avea aproximativ 80 de locuri. El a adăugat că un alt proiect important este reabilitarea sistemului de iluminat din municipiu, lucrări care vor începe în scurt timp. De asemenea, Cătălin Coman a arătat că un proiect important este și cel de modernizare a cinematografului din Fălticeni, clădire care în urma unor demersuri ale municipalității a reintrat în proprietatea primăriei. Nu în ultimul rând, el a declarat că un alt proiect care va începe în curând este cel prin care va fi modernizat Parcul 23 August, corpul B al Muzeului „Ion Irimescu” și Muzeul „Mihail Sadoveanu”.

„Am muncit foarte mult în acești opt ani, împreună cu această echipă și am reușit să realizăm proiecte importante pentru Fălticeni. Dorim să continuăm modernizarea Fălticeniului și sunt convins că împreună cu această echipă formidabilă de oameni vom face lucruri extraordinare și în viitor pentru fălticeneni”, a mai spus Cătălin Coman. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Cătălin Coman și o parte din viitorii consilieri și-au prezentat proiectele pentru continuarea dezvoltării Fălticeniului.
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primarul Cătălin Coman și o parte din viitorii consilieri și-au prezentat proiectele pentru continuarea dezvoltării Fălticeniului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei