Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2020 - Anul XXV, nr. 196 (7501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Iordache: Guvernul Orban continuă cu improvizația și haosul în ceea ce privește deschiderea anului școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a declarat că actualul Guvern PNL condus de Ludovic Orban continuă cu improvizația și haosul în ceea ce privește deschiderea noului anului școlar. Virginel Iordache a declarat că a sesizat recent modul în care ministerele Educației și al Sănătății se implică în rezolvarea problemelor legate de redeschiderea școlilor pentru elevi și personalul din învățământ.

Iordache a spus că de atunci a trecut o săptămână, însă lucrurile nu s-au schimbat cu aproape nimic. „Dacă acum o săptămână membrii Comisiei de Învățământ din Senatul României, lideri de sindicat, reprezentanți ai părinților erau asigurați de ministrul Educației și de un secretar de stat din Ministerul Sănătății că până la 15 august vor fi elaborate procedurile ce vor trebui respectate în universități, școli, internate, cantine școlare, iată că nici acum acest set de măsuri nu a fost elaborat. Tot ni se vorbește de drafturi, de comisii mixte,  de specialiști și doar atât”, a spus senatorul PSD de Suceava.

Virginel Iordache a adăugat că actualul Guvern Orban fuge de responsabilitate, aruncă în seama directorilor de școli și autorităților locale responsabilitatea deschiderii unităților de învățământ, dar impune lucruri practic imposibil de realizat sau asigurat în puținul timp rămas pană în luna septembrie. „Vorbim de instalarea de milioane de metri pătrați de panouri protectoare din plastic între bănci sau elevi, în toate cele 7.000 de școli din țară. Purtatul măștilor va fi obligatoriu pentru toți elevii și profesorii, dar încă nu se știe dacă statul le va asigura gratuit sau fiecare elev/părinte/profesor trebuie să cheltuiască lunar câteva sute de lei pentru a și le procura. Plus că nu dă nimeni soluții la probleme de genul montarea panourilor despărțitoare înseamnă bani, forță de muncă, milioane de metri pătrați de plexiglass, timp etc. Stimați guvernanți, vă reamintesc că anul școlar începe, pentru personalul didactic, la 1 septembrie 2020”, a spus Iordache. El a precizat că școala românească nu-și mai poate permite să mai aștepte, însă România riscă un uriaș val pandemic, cu mii de noi cazuri pe zi.

Senatorul PSD de Suceava a mai declarat că în pofida controverselor și revoltei publice, nimeni nu catadicsește să dea o minimă explicație. „Doar Ludovic Orban dă o explicație, halucinantă, devenită celebră, la amânarea măririi salariilor cadrelor didactice. Rușinică, domnule prim-ministru, dar intrați în istorie și dumneavoastră cu ceva. Dar mai aveți câteva zile la Palatul Victoria. Cereți-vă scuze de la cadrele didactice. Învățătorii, educatorii, profesorii chiar merită acest lucru, însă nu știu dacă o să vi le accepte. Dar asta este deja o altă problemă, pentru că dumneavoastră trebuie să vă cereți scuze de la toți cetățenii României”, a mai spus Virginel Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iordache: Guvernul Orban continuă cu improvizația și haosul în ceea ce privește deschiderea anului școlar.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Iordache: Guvernul Orban continuă cu improvizația și haosul în ceea ce privește deschiderea anului școlar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei