Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 117 (7118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Educaţiei pe tema parteneriatelor dintre universităţi şi firmele private

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a solicitat ministrului Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, o serie de precizări cu privire la parteneriatele între mediul universitar şi agenţii economici privaţi.

Parlamentarul sucevean a arătat că cele mai puternice economii din Uniunea Europeană şi din lume au câştigat, şi continuă să câştige, avantaje competitive graţie parteneriatelor solide care funcţionează între universităţile de stat sau private şi agenţii economici privaţi. Colaborările generează în primul rând progres tehnologic prin intermediul proiectelor de cercetare finanţate şi realizate la nivelul universităţilor şi dezvoltate ulterior la nivelul agenţilor economici. De asemenea, parteneriatele stabilite între universităţi şi mediul de afaceri generează o puternică ocupare în rândul absolvenţilor ciclului I - licenţă şi ciclului II - masterat, contribuind la o bună integrare a tinerilor pe piaţa muncii. Nu în ultimul rând, a mai spus deputatul sucevean, mediul universitar beneficiază de finanţări consistente pentru cercetare, iar cercetătorii sunt dirijaţi către priorităţile reale de cercetare.

Mihalescul a mai arătat că în România, din păcate, cu excepţia unor universităţi cu profil politehnic, parteneriatele dintre universităţi şi mediul economic sunt nefuncţionale sau ele rămân doar pe hârtie, la nivel de angajamente şi atât.

Mihalescul: Ce măsuri de stimulare a parteneriatelor reale dintre universităţi şi mediul de afaceri intenţionează să propună astfel încât acestea să devină reale şi funcţionale?

În aceste condiţii, deputatul Mihalescul i-a cerut ministrului Andronescu să precizeze ce măsuri de stimulare a parteneriatelor reale dintre universităţi şi mediul de afaceri intenţionează să propună astfel încât acestea să devină reale şi funcţionale, nu doar nişte simple angajamente de colaborare. În acelaşi timp, parlamentarul sucevean i-a mai cerut să facă publice facilităţile pe care intenţionează să le propună, astfel încât universităţi din regiunile mai slab dezvoltate ale României, Regiunea de Nord-Est sau Regiunea de Sud-Vest, să devină generatoare de hub-uri tehnologice şi atracţii pentru investiţiile străine directe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Educaţiei pe tema parteneriatelor dintre universităţi şi firmele private.
 Vizualizări articol: 2589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Educaţiei pe tema parteneriatelor dintre universităţi şi firmele private0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei