Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 80 (7081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calcule

Ioan Balan: „Fiecare român trebuie să ştie că PSD l-a făcut mai dator cu peste 7.100 de lei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a criticat în termeni duri modul în care actuala coaliţie de guvernare PSD-ALDE a condus România în ultimii ani. În opinia parlamentarului sucevean, gestionarea economiei naţionale este una dezastruoasă. Afirmaţiile sunt însoţite de cifre, conform cărora datoria publică a ţării a urcat de la 191 de miliarde de lei până la 331 de miliarde de lei, la finalul anului 2018. Paradoxal, această îndatorare s-a produs pe fondul creşterii economice.

„Fiecare român trebuie să ştie că PSD l-a făcut mai dator cu peste 7.100 de lei. Cu toţii ştim că împrumuturile nu sunt gratuite şi că anual se plătesc peste 10 miliarde de lei în contul dobânzilor la datoria publică, adică anual plătim creditorilor care împrumută Guvernul preţul unei autostrăzi moderne de câteva sute de km sau preţul câtorva spitale noi, dotate şi echipate după ultimele standarde. Săptămâna trecută, Guvernul ne-a luat din nou prin surprindere şi a contractat un împrumut uriaş, de peste 3 miliarde de euro, la dobânzi total dezavantajoase, pe termene de până la 30 de ani. Într-o singură zi, Guvernul ne-a îndatorat, pe fiecare în parte, cu peste 150 de euro”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal a condamnat şi cadourile electorale făcute de PSD şi ALDE, cadouri care se bazează pe împrumuturi care vor fi plătite peste 7, 15 sau 30 de ani, împrumuturi care vor fi plătite de copiii care încă nu s-au născut.

„Supraîndatorarea accelerată a României, într-o perioadă în care Guvernul se laudă că avem creştere economică, este o altă dovadă a eşecului total la guvernare pe care l-a înregistrat PSD-ALDE. Când economia creşte, banii care intră la buget ar trebui să fie mai mulţi, nu mai puţini, iar aceştia ar trebui să ajungă şi pentru creşterea veniturilor populaţiei şi pentru construcţia de infrastructură şi modernizarea serviciilor publice. Din păcate, Guvernul PSD-ALDE nu are bani nici pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, nici pentru eliminarea inechităţilor din legea salarizării, iar investiţiile publice vor marca în anul 2019 un nou minim istoric, adică nu se va construi mai nimic”, a mai spus Ioan Balan.

În condiţiile în care există o creştere economică, dar guvernele s-au împrumutat cu 140 de miliarde de lei în numai şapte ani, gestionarea banului public se face deficitar spre dezastruos, consideră deputatul sucevean. Pentru a evita perpetuarea acestei situaţii, Ioan Balan crede că există o singură soluţie: schimbarea Guvernului.

„Ceea ce trebuie să facem cu toţii este să dăm o lecţie nepricepuţilor care au condus ţara peste 22 de ani în ultimele trei decenii şi să dăm ţării un guvern responsabil, care să aibă grijă de modernizarea ţării, de utilizarea banilor gratuiţi de la Uniunea Europeană, care trebuie să fie cheltuiţi pentru lucrări de infrastructură. Viitorul guvern condus de PNL va construi politici responsabile atât pentru părinţii şi bunicii noştri, dar, mai ales, pentru viitorul acestei ţări, pentru copii”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Fiecare român trebuie să ştie că PSD l-a făcut mai dator cu peste 7.100 de lei”.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Ioan Balan: „Fiecare român trebuie să ştie că PSD l-a făcut mai dator cu peste 7.100 de lei”1.053

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei