Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 78 (7079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Fondurilor Europene pe tema eliminării standardelor de cost pentru lucrările publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a solicitat ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, o serie de precizări legate de eliminarea standardelor de cost pentru lucrările publice din România și riscul de dezangajare a fondurilor europene. Parlamentarul sucevean a arătat că prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 85/2018 pentru abrogarea unor dispoziții legale în domeniul investițiilor finanțate din fonduri publice au fost abrogate practic toate măsurile care cuprindeau standardele de cost în domeniul investițiilor publice. Mihalescul a argumentat această afirmație cu articolul V1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2017, Hotărârea Guvernului nr. 363/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru obiective de investiții finanțate din fonduri publice, Hotărârea Guvernului nr. 1.394/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru obiective de investiții finanțate din fonduri publice din domeniul infrastructurii de transport, precum și cu alte prevederi.

Deputatul liberal a mai arătat că la scurt timp de la această decizie au apărut anomalii în privința costurilor estimate ale unor lucrări, și a exemplificat cu cazul de la Cluj-Napoca, unde s-a realizat o sală polivalentă cu 10.000 de locuri la un preț final de 24 de milioane de euro, iar la București se propune o construcție cu 20.000 de locuri la un preț de aproape șase ori mai mare, respectiv 138 milioane de euro, de unde se poate concluziona că asemenea cazuri se pot generaliza la nivelul tuturor obiectivelor de investiții.

 

Mihalescul: "Cu cât a crescut valoarea lucrărilor de construire pentru un km de autostradă, un metru pătrat construit de clădire nouă, 1 km de drum național reabilitat sau un metru pătrat de clădire renovată?"

În această situație, deputatul Mihalescul i-a cerut ministrului Plumb să precizeze care este riscul ca unele fonduri să fie dezangajate în exercițiul financiar 2014-2020, în condițiile în care standardele de cost adoptate în anii 2010-2011 au reprezentat o condiționalitate a autorităților Uniunii Europene pentru demararea utilizării fondurilor europene nerambursabile. Parlamentarul liberal i-a mai solicitat ministrului Fondurilor Europene să precizeze cu cât a crescut valoarea lucrărilor de construire, de exemplu pentru un km de autostradă, un metru pătrat construit de clădire nouă, un km de drum național reabilitat sau un metru pătrat de clădire renovată, de la momentul adoptării Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 85/2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Fondurilor Europene pe tema eliminării standardelor de cost pentru lucrările publice.
 Vizualizări articol: 1083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Fondurilor Europene pe tema eliminării standardelor de cost pentru lucrările publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei