Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 65 (7066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Educaţiei pe tema restructurării învăţământului sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a solicitat ministrului Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, o serie de clarificări cu privire la restructurarea reţelei şcolare în judeţul Suceava. Parlamentarul sucevean a arătat că încă de la începutul anului şcolar 2018/2019, inspectoratele şcolare şi conducerile unităţilor de învăţământ din întreaga ţară au transmis diferite informaţii către minister, în scopul redimensionării reţelei şcolare la nivelul contingentelor de elevi care trebuie să meargă la şcoală. "Din păcate, deşi această operaţiune ar trebui să fie una firească, în condiţiile în care numărul de copii este într-o scădere abruptă, numărul de naşteri este la minime istorice, iar familiile tinere continuă să migreze către alte state din Uniunea Europeană, în întreaga ţară s-a declanşat o adevărată isterie cu privire la riscul închiderii unor unităţi de învăţământ şi al pierderii unor norme didactice", a precizat Mihalescul. Deputatul PNL de Suceava a mai arătat că "mai mult decât atât, ori de câte ori s-a procedat la o restructurare a reţelei şcolare, aceasta s-a făcut foarte slab calitativ, fără asigurarea de microbuze pentru transportul şcolar al elevilor sau prin comasarea unor şcoli sau clase şi prin înfiinţarea unor clase cu predare simultană, ceea ce reprezintă cea mai slabă modalitate de instrucţie a copiilor".

 

Mihalescul a dorit să afle ce achiziţii de microbuze intenţionează să facă ministerul Educaţiei în 2019

În condiţiile în care ne aflăm în perioada anului în care Ministerul Educaţiei Naţionale ia decizii cu privire la structura anului şcolar viitor, 2019-2020, deputatul Mihalescul a întrebat-o pe Ecaterina Andronescu câte unităţi de învăţământ şi câte clase sunt propuse pentru închidere sau comasare începând cu anul şcolar viitor la nivelul judeţului Suceava şi câte cadre didactice sucevene îşi vor vedea normele didactice diminuate sau desfiinţate în anul şcolar viitor. În acelaşi timp, parlamentarul liberal a dorit să afle câţi elevi vor învăţa anul viitor în clase cu predare simultană la nivelul judeţului şi care este deficitul de microbuze şcolare şi de şoferi atestaţi pentru transportul şcolar. Deputatul Mihalescul a mai dorit să afle şi ce achiziţii de microbuze intenţionează să facă ministerul Educaţiei în 2019 pentru a asigura acest serviciu de care depinde în mod esenţial diminuarea abandonului şcolar în mediul rural, în special în rândul copiilor aflaţi la mare distanţă de şcoală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Educaţiei pe tema restructurării învăţământului sucevean.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Educaţiei pe tema restructurării învăţământului sucevean1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei