Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 22 (7023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aleşii poporului

Consilier judeţean PSD, „dezgustat” de presa care l-a prezentat solicitând creşterea indemnizaţiei de şedinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Solicitările consilierului judeţean PSD Gheorghe Monoranu, de majorare a indemnizaţiei de şedinţă, adresate în mai multe rânduri preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, ar putea primi răspuns pozitiv miercuri, 30 ianuarie a.c.. La întrunirea de miercuri a deliberativului judeţean, va fi supus adoptării un proiect de hotărâre privind majorarea indemnizaţiei consilierilor judeţeni pentru participarea la şedinţa lunară, de la 5% din indemnizaţia lunară a preşedintelui consiliului judeţean, la 7%, la care se adaugă 3% din indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ, pentru şedinţa lunară a comisiilor de specialitate. În mod curent, deliberativul judeţean se întruneşte în şedinţă o dată pe lună, iar în prealabil are loc şi şedinţa pe comisii. Suma lunară, pe care ar primi-o pentru această activitate pentru care au fost aleşi de populaţie pe listele partidelor care i-au propus, ar creşte la 2.137,5 lei.

Din martie 2018, indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ Suceava este de 21.375 lei, în care este inclus şi un spor de 25 la sută pentru implementare de proiecte cu finanţare europeană.

Până acum, cererea de majorare a indemnizaţiei nu a avut susţinători nici măcar în rândul consilierilor PSD, primul care s-a opus fiind liderul de grup Dan Ioan Cuşnir.

 

Precedentele cereri de majorare n-au fost agreate de liderii PSD şi PNL

Acesta i-a cerut preşedintelui Gheorghe Flutur, încă din 2017, să nu susţină majorarea indemnizaţiei, argumentând că „avem o şedinţă de maximum două ore pe lună, ceea ce înseamnă cam 100 de euro pe oră. Un calcul simplu arată că dacă ar fi să primim un salariu, aceasta ar trebui să fie de aproximativ 12.000 de euro pe lună. Poate pare puţin 700 de lei indemnizaţie, cât avem acum, dar să nu uităm că sunt oameni care muncesc o lună pentru 1.400 de lei”. Pe lângă supărarea faţă de colegii săi de partid care au fost împotriva creşterii sumei acordate pentru o şedinţă de două ore pe lună în plen şi una de 30-40 de minute în comisiile de specialitate, Monoranu s-a supărat şi pe presa care i-a prezentat intervenţiile pe această temă în plenul CJ, scriind chiar în raportul de activitate pentru anul 2018 că este „dezgustat” de „modul distorsionat şi tendenţios” în care reprezentanţi ai mass-media au arătat publicului solicitările sale.

„Modul distorsionat şi tendenţios prezentat de unii reprezentanţi ai mass-media mi-au creat un sentiment de dezgust şi m-au determinat să fiu mai atent la modul cum presa prezintă lucrurile”, a scris în raport consilierul judeţean PSD.

Un alt consilier PSD care şi-a exprimat public nemulţumirea faţă de plafonarea indemnizaţiilor a fost Mihai Grozavu, care în una dintre şedinţele în care a fost abordată din nou această temă i-a spus preşedintelui CJ Gheorghe Flutur: ”cu cât dai mai mulţi bani la om, cu atât mai mult gândeşte”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilier judeţean PSD, „dezgustat” de presa care l-a prezentat solicitând creşterea indemnizaţiei de şedinţă.
 Vizualizări articol: 1761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Consilier judeţean PSD, „dezgustat” de presa care l-a prezentat solicitând creşterea indemnizaţiei de şedinţă1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei