Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 210 (6920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Maricela Cobuz anunţă că Executivul a demarat procedurile pentru achiziţionarea a 1.200 de ambulanţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz a susţinut, ieri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică cu tema „Preocuparea pentru sănătatea cetăţenilor este prioritară în actuala guvernare”.

În cadrul declaraţiei politice, Maricela Cobuz a arătat că Guvernul României a depus spre finanţare din fondurile Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020 un proiect care are în vedere achiziţionarea a 1.200 de ambulanţe.

„Proiectul privind Nota de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale în România prin achiziţionarea a peste 1.200 de ambulanţe a fost aprobat în şedinţa de Guvern săptămâna trecută”, a spus Maricela Cobuz.

Ea a precizat că achiziţia celor 1.200 de ambulanţe noi pentru serviciile judeţene de ambulanţă şi pentru SMURD va îmbunătăţi capacitatea de intervenţie la urgenţele medicale. Deputatul PSD a precizat că prin acest proiect se vor achiziţiona 242 de ambulanţe de tip A, 375 de ambulanţe de tip B4x2, 505 ambulanţe de tip B4x4 şi 122 de ambulanţe de tip C, în valoare totală de 476.857.000 de lei, astfel fiind îndeplinită o altă măsură precizată în Programul de Guvernare. 

„O altă măsură importantă adoptată pentru pacienţi a fost reorganizarea Programului naţional de diabet zaharat derulat de CNAS şi finanţat din bugetul Fondului Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate”, a adăugat Maricela Cobuz. Deputatul PSD a mai precizat că prin aprobarea noului act normativ se vor pune la dispoziţia copiilor bolnavi de diabet zaharat tip I pompe de insulină care vor monitoriza şi controla nivelul glicemiei. „3.600 de copii vor putea beneficia de sistemele de monitorizare continuă a glicemiei şi a pompelor de insulină, potrivit datelor furnizate de către Ministerului Sănătăţii. Astfel, aceşti copii vor scăpa de numărul mare de injecţii, precum şi de înţepăturile necesare controlului glicemic”, a declarat Maricela Cobuz.

Ea a mai precizat că o altă măsură importantă se referă la bolnavii epileptici cu rezistenţă la tratamentul standard, care vor beneficia de dispozitivul de stimulare cerebrală profundă. Maricela Cobuz a explicat că prin introducerea acestui dispozitiv cazurile care necesitau tratament în străinătate vor putea fi rezolvate în ţară. 

Nu în ultimul rând, deputatul PSD de Suceava a subliniat că în calitate de deputat, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Parlamentul României şi medic pediatru va susţine măsurile din domeniul sănătăţii, astfel încât pacienţii din România să fie trataţi şi îngrijiţi la standarde europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz anunţă că Executivul a demarat procedurile pentru achiziţionarea a 1.200 de ambulanţe.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Maricela Cobuz anunţă că Executivul a demarat procedurile pentru achiziţionarea a 1.200 de ambulanţe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei