Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 205 (6915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Bogdan Gheorghiu: Guvernul PSD a sabotat Anul Centenar prin lipsa de finanțare a unor proiecte importante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu consideră că Anul Centenar a fost sabotat de Guvernul PSD, prin lipsa finanțărilor pentru mai multe proiecte importante. Bogdan Gheorghiu a precizat că în campania electorală din 2016, liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut paradă pe tema Anului Centenar 2018. „În acest an Liviu Dragnea a citit în Parlament o declarație sforăitoare pe tema Unirii României cu Republica Moldova. În realitate, Guvernul PSD a sabotat Anul Centenar prin lipsa de finanțare a unor proiecte importante”, a declarat deputatul PNL de Suceava. El a făcut referire la proiecte precum refacerea infrastructurii rutiere către vămile cu Republica Moldova, respectiv drumul Botoșani - Ștefănesti către punctul vamal Stânca-Costești, care în momentul de față este un dezastru total. Alte exemple date de Bogdan Gheorghiu sunt și drumurile Dorohoi – Rădauți Prut; Oancea- Galați și altele. „Lipsa de negocieri cu Republica Moldova pentru tarife de telefonie și internet la nivelul existent în prezent în UE este un alt exemplu. La acesta se adaugă și proiectele pentru stabilirea controalelor vamale comune, crearea de noi puncte de trecere a frontierei și construirea de noi poduri peste Prut, crearea unui sistem rapid de obținere a actelor de identitate pentru cetățenii români din Republica Moldova, dar și lipsa investițiilor directe românești în această țară”, a declarat deputatul liberal. Gheorghiu a precizat că în privința sistemului rapid de obținere a actelor de identitate pentru cetățenii din Moldova, trebuie amintit faptul că de la începutul acestui an, cetățenii români cu domiciliul în această țară trebuie să se programeze on-line pentru a solicita cărți de identitate, programul pus la dispoziție de autorități fiind unul foarte restrictiv, de doar trei jumătăți de zi pe săptămână, ceea ce face ca programările să fie blocate. „Pentru ca absurdul să fie complet, Consulatul României la Bălți în Republica Moldova anunță pe site-ul propriu că programările on-line pentru tot anul 2018 sunt epuizate complet. Practic, Guvernul PSD prin măsuri administrative aberante împiedică zeci de mii de cetățeni români din Republica Moldova să călătorească în România și Uniunea Europeană prin faptul că statul român nu este capabil să le furnizeze într-un timp rezonabil acte de identitate românești. Astfel, politica Guvernului PSD față de Republica Moldova se reduce la motto-ul: <Fapte? Nu. Vorbe!>”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Gheorghiu: Guvernul PSD a sabotat Anul Centenar prin lipsa de finanțare a unor proiecte importante.
 Vizualizări articol: 1767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bogdan Gheorghiu: Guvernul PSD a sabotat Anul Centenar prin lipsa de finanțare a unor proiecte importante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei