Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 181 (6891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politică

Dispută între Havrici şi Nechifor pe tema Codrilor Seculari de la Slătioara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici i-a răspuns colegului său din Parlament, deputatul Pro România Cătălin Nechifor, la avertismentul lansat de acesta din urmă în legătură cu riscul ca Rezervaţia Codrii Seculari de la Slătioara să piardă clasificarea de monument UNESCO.

Havrici a arătat, într-un comunicat de presă, că proiectul de integrare a rezervaţiei în patrimoniul UNESCO „a însemnat o muncă de echipă la care au participat oameni de ştiinţă, profesori universitari, specialişti de la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice, ONG-uri, personal din cadrul ministerului de resort, angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava, ai Ocolului Silvic Stulpicani, ai Şcolii Stulpicani, precum şi ai Primăriei Stulpicani” şi că „meritul păstrării intacte a biodiversităţii aparţine multor generaţii de silvicultori care au luptat pentru ca această arie protejată să rămână intactă, în ciuda presiunilor la care au fost supuşi datorită intereselor economice privind exploatarea lemnului de aici”.

„Din punctul meu de vedere, în calitate de şef al Ocolului Silvic Stulpicani, acesta a fost cel mal important proiect pe care l-am coordonat şi promovat, înţelegând valoarea incontestabilă a acestui areal. Menţionez că, la momentul în care urma să se facă verificarea în teren de către delegaţii UNESCO, prin intermediul IUCN am solicitat sprijinul domnului Cătălin Nechifor, pe atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru a repara drumul judeţean care leagă localitatea Stulpicani de Codrii Seculari Slătioara. În urma unei deplasări în teren, la care au participat şi colegi din cadrul Ocolului Silvic Stulpicani, acesta mi-a recomandat să renunţ la proiectul de integrare a Codrilor Seculari în patrimoniul UNESCO întrucât nu sunt statui impresionante, monumente vechi, iar pentru nişte copaci mari nu o să obţinem acreditarea”, afirmă deputatul PSD.

 

Havrici îl acuză pe Nechifor de „declaraţii iresponsabile”

El îl acuză pe Nechifor că, deşi nu era obligatoriu să înţeleagă „complexitatea unui astfel de ecosistem”, în lipsa unei pregătiri de specialitate şi a experienţei în domeniu, totuşi acesta „ar fi putut înţelege munca depusă de o echipă de oameni pentru un obiectiv care a devenit strategic pe plan naţional şi judeţean”.

„Grav este faptul că nici acum, după patru ani, domnia sa nu a înţeles nimic din valoarea acestei rezervaţii şi consideră că bănci sau panouri publicitare i-ar spori valoarea, criticându-i tocmai pe aceia care au luptat pentru păstrarea intactă a acestor arborete. Dacă atunci când era preşedinte de Consiliu Judeţean a refuzat să ne sprijine, acum declaraţiile sale iresponsabile din presă aduc prejudicii celei mai importante rezervaţii naturale din judeţ”, mai spune Havrici, care îi solicită lui Nechifor să îşi ceară scuze publice „faţă de cei care veghează la păstrarea biodiversităţii şi integrităţii Codrului Secular Slătioara şi să facă un efort să înţeleagă de ce a fost aceasta rezervaţie inclusă în Patrimoniul Universal UNESCO”.

Reamintim că săptămâna trecută deputatul Nechifor a declarat că există riscul excluderii din patrimoniul UNESCO a rezervaţiei. Nechifor a amintit că, în urmă cu un an, alături de alţi doi parlamentari români, a participat la o sesiune plenară a UNESCO, în cadrul căreia a susţinut introducerea Codrilor Seculari pe lista UNESCO. El a afirmat că de la acel moment nu a văzut nici o preocupare din partea autorităţilor de a promova rezervaţia sau de a monta indicatoare prin care turiştii să ştie că pot să viziteze un monument UNESCO, iar drumurile care fac legătura cu această rezervaţie sunt într-o situaţie dezastruoasă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispută între Havrici şi Nechifor pe tema Codrilor Seculari de la Slătioara.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dispută între Havrici şi Nechifor pe tema Codrilor Seculari de la Slătioara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei