Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 179 (6889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Diaspora

Gheorghiu: Guvernul PSD nu are nici un program pentru reinserţia social-economică a românilor care doresc să revină acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a declarat, ieri, că actualul Guvern PSD a demonstrat că nu are nici un program real pentru reinserţia social-economică a românilor plecaţi la muncă în străinătate, dar care doresc să revină acasă. Bogdan Gheorghiu a arătat că judeţul Suceava este campion naţional la exportul forţei de muncă.

Gheorghiu a spus că potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, la o populaţie a judeţului de aproximativ 750.000 de locuitori există doar 109.000 de contracte de muncă. „Prin anumite calcule care ţin cont de numărul pensionarilor şi al populaţiei şcolare, putem deduce că aproximativ 200.000 de suceveni lucrează peste hotare. Aceşti oameni au plecat din locurile natale pentru că Guvernul României, indiferent cine a fost el, nu a fost capabil să genereze proiecte de dezvoltare a zonei noastre care să angreneze ocuparea forţei de muncă din zonă”, a precizat deputatul PNL de Suceava.

El a precizat că în 2016, PSD a câştigat alegerile cu o listă de promisiuni generoase privind construcţia de autostrăzi în zona Moldovei, construcţia de spitale, şcoli etc., dar şi cu promisiuni de creştere economică şi de investiţii în infrastructură. „La nivelul Guvernului PSD nu există nici un program guvernamental privind reinserţia social-economică a românilor care doresc să revină acasă. Până acum, Guvernul PSD nu a lansat nici un proiect de infrastructură mare pe zona Moldovei. Ba mai mult, construcţia podului peste Dunăre de la Brăila ce trebuia făcut cu ajutor japonez a fost abandonată, iar premierul japonez lăsat cu ochii în soare la propriu de Guvernul PSD,  iar construcţia autostrăzii Ploieşti-Braşov, ce trebuia realizată cu asistenţa şi managementul Băncii Mondiale, a fost abandonată fără explicaţii”, a declarat Bogdan Gheorghiu. El a subliniat că este o certitudine faptul că în acest mandat de patru ani al PSD la conducerea României în regiunea Moldovei nu se va realiza nici un centimetru de autostradă.

Deputatul liberal consideră că întoarcerea românilor din străinătate acasă va crea în următorii ani două efecte pozitive pentru România. El a apus că în primul rând va fi rezolvată criza acută de forţă de muncă din economie, „fără a mai apela la ajutorul popoarelor prietene asiatice”, şi în al doilea rând va exista o presiune la adresa Guvernelor României, indiferent de cine le va conduce, să adopte un comportament responsabil pentru ţară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghiu: Guvernul PSD nu are nici un program pentru reinserţia social-economică a românilor care doresc să revină acasă.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gheorghiu: Guvernul PSD nu are nici un program pentru reinserţia social-economică a românilor care doresc să revină acasă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei