Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 179 (6889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Daniel Cadariu atrage atenţia asupra stării avansate de degradare a caselor de cultură a sindicatelor din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu a atras atenţia asupra stării avansate de degradare în care se află casele de cultură ale sindicatelor din judeţ. Daniel Cadariu a mai spus că, din nefericire, aceste instituţii au ajuns să nu mai fie folosite pentru scopul pentru care au fost construite, acela de case de cultură, majoritatea spaţiilor din incinta lor fiind închiriate de sindicate pentru firme care au cluburi, restaurante, baruri sau alte activităţi. Daniel Cadariu a dat ca exemplu Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Câmpulung Moldovenesc, acolo unde cele mai multe spaţii nu sunt folosite pentru activităţi culturale, acestea fiind închiriate pentru magazine, pariuri sportive, săli de fitness sau baruri. Senatorul PNL de Suceava a făcut referire şi la faptul că proprietarii Casei de Cultură din Câmpulung Moldovenesc nu au realizat nici un fel de lucrări pentru modernizarea clădiri, atât în ceea ce priveşte sala de spectacole, cât şi la faţa exterioară a clădirii. Daniel Cadariu a precizat că într-o situaţie similară se află şi Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Suceava.

Senatorul PNL de Suceava a reamintit că la finalul anului trecut a iniţiat un proiect de lege prin care casele de cultură ale sindicatelor ar putea să treacă în proprietatea administraţiilor locale. „Proiectul de lege creează cadrul unui eventual schimb între Guvern şi sindicate, iar ulterior aceste case de cultură să fie transferate către autorităţile locale. Din nefericire acest proiect de lege a fost respins la Senat şi nu a fost introdus la Camera Deputaţilor pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare care s-a încheiat. Sperăm totuşi ca acest proiect să fie dezbătut în sesiunea din toamnă”, a declarat Daniel Cadariu.

El a subliniat faptul că unul dintre parlamentarii care s-au opus acestui proiect a fost din judeţul Suceava, preşedinte al uneia dintre principalele comisii parlamentare care ar fi trebuit să-şi dea avizul pentru iniţiativa legislativă. „În cadrul discuţiilor din comisie, reprezentanţii ministerelor Culturii şi Administraţiei au spus că nu au un punct de vedere cu privire la acest proiect de lege, pentru că nu îi încurcă cu nimic o astfel de lege. Din nefericire, principalul opozant a fost un reprezentant al coaliţiei de guvernare, din judeţul Suceava, care s-a împotrivit vehement”, a explicat Cadariu.

 

Daniel Cadariu explică modalitatea în care se poate face transferul către autorităţile locale

Senatorul PNL a explicat că a iniţiat acest proiect de lege după ce a mai încercat şi o altă modalitate prin care cele două case de cultură să poată ajunge în administrarea primăriilor din Suceava şi din Câmpulung Moldovenesc. „Am pus la dispoziţia administraţiilor locale un model de contract de asociere propus de către organizaţiile sindicale. După analizarea acestuia de către specialiştii celor două primării s-a ajuns la concluzia că acest contract prevedea prea multe obligaţii ale primăriilor şi prea puţine drepturi în ceea ce priveşte exploatarea şi folosirea lăcaşelor culturale”, a explicat Daniel Cadariu.

În această situaţie, el a arătat că proiectul reglementează posibilitatea preluării în domeniul public al statului a bunurilor imobile reprezentând casele de cultură ale sindicatelor aflate în proprietatea organizaţiilor sindicale, în mai multe etape. Daniel Cadariu a mai spus că primul pas ar presupune ca la solicitarea Guvernului, cu asentimentul organelor de conducere ale organizaţiilor sindicale, casele de cultură ale sindicatelor să treacă în domeniul public al statului.

Cadariu a adăugat că în a doua etapă, aceste imobile ar urma să fie transmise în proprietatea publică a unităţilor administrativ-teritoriale unde sunt situate, prin Hotărâre de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Cadariu atrage atenţia asupra stării avansate de degradare a caselor de cultură a sindicatelor din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Daniel Cadariu atrage atenţia asupra stării avansate de degradare a caselor de cultură a sindicatelor din judeţul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei