Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 143 (6853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În ritm de melc

Programul „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii” funcţionează cu mari sincope

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, care face parte din Axa Prioritară 2 în cadrul Programului Operaţional Regional (POR),

funcţionează cu mari sincope. Anunţul a fost făcut de către deputatul liberal de Suceava Ioan Balan, care a explicat şi motivele pentru care nu pot fi accesaţi banii.

„Pentru unele proiecte depuse, procesul de evaluare a fost suspendat până la primirea unor clarificări care ar fi trebuit să vină de la Consiliul Concurenţei şi de la Autoritatea de Management al POR. De exemplu, la nivelul Agenţiei pentru Dezvoltare Nord-Est, proiectele depuse în cadrul PI 2.2 - <Sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor>, procesul de evaluare a fost suspendat până la primirea unei clarificări din partea Autorităţii de Management a POR cu privire la eligibilitatea investiţiilor legate de <extinderea capacităţii de producţie sau diversificarea producţiei care, pe lângă achiziţionarea de noi echipamente, pe care unitatea nu le-a mai deţinut, prevăd şi achiziţionarea unor echipamente în vederea înlocuirii celor utilizate în prezent, uzate fizic şi moral>. Această situaţie a generat o întârziere extrem de mare de timp nu numai pentru evaluarea proiectelor de către Autoritatea de Management, ci şi pentru selecţia, finanţarea şi demararea efectivă a proiectelor”, a precizat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal spune că în timp ce totul este blocat, s-au intensificat criticile cu privire la procesul extrem de netransparent prin care s-au modificat condiţiile de eligibilitate şi s-au creat criterii subiective, prin care să fie favorizaţi unii potenţiali beneficiari ai programului.

Pentru a afla mai multe despre acest subiect, dar mai ales pentru a încerca să deblocheze totul, deputatul sucevean s-a adresat ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Paul Stănescu.

„Care este motivul pentru care, nici în prezent, după mai bine de un an de la depunerea primelor cereri de finanţare, nu s-a semnat nici un contract de finanţare şi nici nu s-a prezentat public lista cu punctajele obţinute de cererile de finanţare depuse în prima etapă? Vă solicit să prezentaţi explicaţii cu privire la problemele întâmpinate de Autoritatea de Management POR, prin care evaluarea proiectelor depăşeşte şi peste un an de la depunerea cererilor de finanţare? În condiţiile în care beneficiarii care au depus cereri de finanţare şi-au bugetat sume precise pentru cofinanţarea unor resurse, în cadrul proiectului, vă solicit să precizaţi cum vor mai putea îndeplini aceştia criteriile impuse de finanţator la aproape doi ani distanţă de la depunerea cererilor de finanţare? Vă solicit să precizaţi dacă aţi întreprins o evaluare de risc cu privire la fondurile europene care se află în risc de dezangajare, din cauza exclusivă a incapacităţii administrative a Autorităţii de Management POR în a lansa, evalua, selecta şi finanţa corespunzător proiecte în domeniile definite ca prioritare în cadrul Programului Operaţional Regional”, sunt lucrurile pe care Ioan Balan le doreşte lămurite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii” funcţionează cu mari sincope.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii” funcţionează cu mari sincope0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei