Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 49 (6759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii

Deputatul Ioan Balan acuză coaliţia PSD-ALDE că a mutilat legile justiţiei şi a politizat excesiv instituţiile statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan spune că cele 14 luni care s-au scurs de la instalarea guvernării PSD-ALDE au reprezentat un fiasco pentru români, care sunt nevoiţi să strângă cureaua şi să suporte preţuri tot mai mari la produse şi servicii.

„Zi de zi, lună de lună, ne trezim cu toţii puşi în faţa mai multor măsuri care n-au fost niciodată scrise în programul de guvernare: majorări de accize, taxe noi pentru angajatori, dezinteresul total pentru absorbţia fondurilor europene, mutilarea legilor justiţiei, revocarea procurorului-şef al DNA, politizarea excesivă a tuturor instituţiilor statului, care, potrivit legii, ar trebui să fie autonome.

PSD, denumit, pe bună dreptate, partidul-stat, a ajuns să controleze politic toate instituţiile, cu excepţia Preşedinţiei şi a Justiţiei. O Justiţie independentă şi un preşedinte care acţionează în limitele Constituţiei îi enervează cel mai mult pe liderii celor două partide care conduc astăzi România. Au încercat constant şi nu vor abandona obiectivul subordonării politice a justiţiei. Au încercat şi vor încerca să clatine şi deciziile preşedintelui şi chiar să spere că vor avea vreodată încrederea românilor pentru această funcţie. Eu am convingerea că nu vor reuşi ce şi-au propus”, a declarat Ioan Balan.

În opinia deputatului liberal de Suceava, PSD şi ALDE au divizat societatea românească între susţinătorii luptei anticorupţie şi cei care nu mai au încredere în lupta anticorupţie, asta în condiţiile în care absolut toţi românii s-au săturat de jaful constant asupra banilor publici.

Parlamentarul sucevean consideră că din promisiunile de guvernare s-a ales praful. Mai mult, chiar dacă statistic economia României a înregistrat o creştere economică mare, proasta gestionare a ţării a condus la nişte situaţii paradoxale, cum ar fi scăderea veniturilor oamenilor, dublarea ratelor la bănci, o creştere explozivă a preţurilor, aşa cum nu s-a întâmplat în ultimii 5 ani.

Peste toate acestea, investiţiile au fost trase pe linie moartă, iar şantierele abandonate au devenit o imagine jalnică a României. Toate acestea au putut fi posibile pentru că alocările financiare au fost tăiate, iar fonduri europene nu s-au atras aşa cum ar trebui.

 

„Divizarea societăţii româneşti este cel mai grav lucru care ni se putea întâmpla”

Ioan Balan a ţinut să atragă atenţia asupra unui aspect pe care-l consideră chiar mai grav decât scumpirile în lanţ şi lipsa investiţiilor, respectiv divizarea totală a societăţii româneşti.

„De când guvernează PSD-ALDE, societatea românească a fost împărţită între români buni şi români răi, între românii din ţară şi românii plecaţi la muncă în străinătate. De când guvernează PSD-ALDE, societatea românească este împărţită în salariaţi la stat şi salariaţi la privat, între pensionari cu pensii mici, bazate pe contributivitate, şi pensionari prosperi, cu pensii <speciale>, între agenţi economici oneşti, plătitori de impozite şi taxe, şi agenţi economici <protejaţi> care lucrează nestingheriţi în economia subterană. De când guvernează PSD-ALDE, decalajele de dezvoltare între provinciile istorice ale ţării s-au adâncit, iar sărăcia s-a acutizat în mediul rural. De când guvernează PSD-ALDE, există administraţii publice bogate, pentru că aşa vrea Guvernul, şi administraţii publice sărace, există şcoli renovate şi şcoli abandonate, elevi cu acces la educaţie şi elevi uitaţi pe lume, pacienţi norocoşi şi pacienţi fără nici o şansă de a avea acces la un act medical de calitate sau la medicamentele lunare, vaccinuri şi imunoglobulină”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean este de părere că suntem martorii unei guvernări iresponsabile din partea PSD-ALDE, preocupată exclusiv de problemele şi interesele celor doi lideri ai partidelor.

„Au divizat profund societatea românească, în anul sărbătorii Centenarului Marii Uniri, tocmai în anul în care societatea românească ar fi trebuit să fie mai unită ca niciodată. În fapt, divizarea societăţii româneşti este cel mai grav lucru care ni se putea întâmpla, pentru că atunci când am fost uniţi, istoria ne arată cât se poate de clar că niciodată, nimeni şi nimic nu a reuşit să ne clatine. O ţară divizată nu va putea progresa”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan acuză coaliţia PSD-ALDE că a mutilat legile justiţiei şi a politizat excesiv instituţiile statului.
 Vizualizări articol: 1794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan acuză coaliţia PSD-ALDE că a mutilat legile justiţiei şi a politizat excesiv instituţiile statului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei