Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 48 (6758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Deputatul PNL Dumitrul Mihalescul: "PSD şi ALDE au inventat un nou plan de afaceri săptămânal”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul afirmă într-o declaraţie politică că lucrul pe care agenţii economici îl apreciază cel mai mult într-o ţară cu economie de piaţă este stabilitatea generală a legislaţiei şi, în mod special, previzibilitatea politicii fiscale. Nu întâmplător, chiar în urmă cu un an, peste trei sute de mii de agenţi economici din România solicitau primului guvern PSD-ALDE ca legislaţia fiscală să nu se modifice, cel puţin pentru următorii patru ani. Oamenii strigau disperaţi pentru că doreau să-şi facă planuri de afaceri pe termen mediu şi lung, să facă investiţii, să facă angajări sau să ia credite.  „Cât a ţinut cont Guvernul de această solicitare, nu cred că trebuie să mai amintim! Răspunsul cinic al PSD-ALDE la această cerere făcută de sute de mii de agenţi economici a fost mutilarea Codului fiscal prin nu mai puţin de 261 de modificări. Pe bună dreptate, unii antreprenori spun că nici nu a avut anul 2017 atâtea zile lucrătoare, câte suceli de politică fiscală a făcut Guvernul”, arată Mihalescul. Într-un astfel de climat, de profundă incertitudine, spune Mihalescul, mai toţi antreprenorii şi-au abandonat planurile de afaceri pe termen mediu şi lung, au amânat investiţiile de dezvoltare, au renunţat temporar la noi angajări, iar despre contractarea unui credit, nu mai poate fi vorba nici măcar în glumă. Un antreprenor care s-ar bizui astăzi pe ce spune Guvernul, afirmă deputatul PNL, este exact ca un paraşutist care sare din avion fără echipament şi speră ca până jos să se întâmple o minune. "Numai că, ştim cu toţii că în afaceri minunile nu vin decât prin muncă şi investiţii. Nu există minuni făcute din pix şi nici succes fără risc şi muncă multă", a declarat Mihalescul.

 

"Guvernele domnului Dragnea ne-au surprins şi atunci când ne-au arătat, negru pe alb, că poate exista chiar şi salariul negativ"

Dumitru Mihalescul a adăugat că „Prin titlul declaraţiei mele, ironizez faptul că Guvernul PSD-ALDE a inventat planul de afaceri săptămânal. Știm cu toţii că nu există aşa ceva. Planurile de afaceri se fac pe ani de zile, se construiesc pe resurse previzibile, pe un cadru predictibil, pe cheltuieli de amortizare şi pe estimări de venituri. Cu toate acestea, guvernele domnului Dragnea ne-au surprins şi atunci când ne-au arătat, negru pe alb, că poate exista chiar şi salariul negativ, adică obligaţiile fiscale să depăşească venitul, iar angajatul ar trebui să aducă bani de acasă, deşi a muncit”. Parlamentarul sucevean spune că atunci când vorbeşte despre planul de afaceri săptămânal, se referă la faptul că tuturor agenţilor economici le este frică de momentul în care Guvernul se reuneşte într-o nouă şedinţă de guvern. În mod legitim, fiecare se întreabă: ,,Oare astăzi ce mai modifică Guvernul? Regulile de astăzi vor mai fi valabile şi mâine sau iar se schimbă totul?" "Nimeni nu mai riscă. Agenţii economici români se tem de ceea ce poate face din nou Guvernul, iar investiţiile străine directe nu vor mai veni, pentru că nimeni nu merge legat la ochi într-o zonă plină de riscuri politice şi economice", a mai precizat Mihalescul.

 

"Pensionarii au fost loviţi şi ei de creşterea nemiloasă a preţurilor exact pentru bunurile din coşul zilnic"

Deputatul Partidului Naţional Liberal mai afirmă că după atâtea “revoluţii” şi “reforme” fiscale, "nu putem să nu constatăm că nimeni nu a înregistrat vreun beneficiu. Salariaţii care au primit ceva în plus la salariu constată că puterea lor de cumpărare este mult mai mică decât în urmă cu un an. Agenţii economici, jupuiţi prin tot felul de măsuri fiscale, ezită în a decide dacă mai merită să fie antreprenori sau nu. Pensionarii au fost loviţi şi ei de creşterea nemiloasă a preţurilor exact pentru bunurile din coşul zilnic. Oricât ar mai frământa liderii PSD-ALDE discursul cu <tigrul Europei>, cu extraordinara creştere economică, el nu mai ţine, pentru că realitatea arată altfel. Nu aş vrea să închei înainte de a spune unor colegi din majoritatea parlamentară, care contestă uneori, indirect, ceea ce spun şi critic pe bună dreptate, pentru că direct nu au curaj şi nu au argumente, că vreau să văd cu ochii mei atât şcolile nou construite, acelea promise în Programul de guvernare PSD-ALDE, autostrăzile, căile ferate şi spitalele renovate şi pe cele nou construite, cât şi salariile uriaşe de minimum 4.000 de euro pe lună. Dacă eu poate nu le văd, o să-i întreb pe cetăţeni, pe profesori şi elevi, pe medici şi pe cei care circulă pe drumurile şi căile ferate din România. Se pare că marile realizări sunt văzute doar de cei din PSD-ALDE, aşa cum şi în vechiul regim doar nomenclatura vedea prosperitate în România”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PNL Dumitrul Mihalescul: "PSD şi ALDE au inventat un nou plan de afaceri săptămânal”.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul PNL Dumitrul Mihalescul: "PSD şi ALDE au inventat un nou plan de afaceri săptămânal”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei