Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 44 (6754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: „CCR a blocat tăierea unor companii pentru a fi vândute la fier vechi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul afirmă într-o declarație politică că cea mai mare frustrare a românilor are un profund patriotism economic național, cu referire directă la sutele de fabrici și uzine care, după 1989, au încăput pe mâna unor impostori de meserie, interesați doar de prăbușirea financiară a acestora și de vinderea lor, bucată cu bucată sau direct la fier vechi. Mihalescul spune că unii politicieni mai cu ștaif au înstrăinat segmente esențiale ale economiei românești ”pe un dolar”, deși activele respective valorau miliarde de dolari și ar fi putut fi rentabilizate chiar și peste noapte, dacă s-ar fi dorit.  Deputatul PNL ales în circumscripția electorală nr.35 Suceava mai arată că în primele două decenii care au trecut de la Revoluție, țara și patrimoniul economic construit de români, în perioada tristă a comunismului, au fost prăduite mai rău decât în perioadele invaziilor din vremea lui Ștefan cel Mare și Vlad Țepeș.

„O glumă sinistră făcută de unii spune că în România s-a furat totul și că nu mai este nimic de furat. Greșit! În România încă mai există companii de stat puternic profitabile, pentru că la conducerea lor s-au mai aflat și oameni responsabili, nedirijați politic, numiți în baza unor mandate și a unor principii corporatiste moderne. De exemplu, numai anul trecut, Guvernul a luat peste două miliarde de lei la buget din profitul făcut de companii de stat cum sunt Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Hidroelectrica, Conpet etc. Așadar, în România noastră săracă încă mai este de furat, iar acest lucru nu a rămas trecut cu vederea de actualii guvernanți”, a afirmat Dumitru Mihalescul.

 

"Prima guvernare la care a participat PSD a și avut primele tentative de a elimina managementul corporatist din întreprinderile publice"

Parlamentarul sucevean amintește că în urmă cu șapte ani, guvernul de la acea vreme adopta o ordonanță la care nu se aștepta nimeni, nici măcar colegii de partid ai premierului, Ordonanța de Urgență nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, prin care se decidea eliminarea numirilor politice la conducerea unor companii viabile cu capital majoritar sau integral de stat. Deputatul PNL mai arată că rezultatele acestei măsuri, luată sub relativa presiune a Fondului Monetar Internațional, a început să producă și rezultatele pozitive așteptate. Tot mai multe companii de stat au trecut din zona pierderilor economice permanente în cea a profitabilității, iar cele deja profitabile au înregistrat profituri tot mai consistente, la nivelul sutelor de milioane de lei. Însă nu a durat foarte mult și prima guvernare la care a participat PSD a și avut primele tentative de a elimina managementul corporatist din întreprinderile publice, pentru că mulți membri de partid cereau posturi gras plătite și eventual posibilități nesperate de câștig, peste noapte.

 

"Managementul inovativ, investițiile, probitatea morală și experiența profesională, lucruri de o importanță secundară pentru cei care guvernează România astăzi"

Mihalescul spune că cel mai puternic tun pregătit de PSD la adresa celor peste două sute de companii care au mai rămas în patrimoniul statului a început anul trecut, când la propunerea parlamentarilor din PSD și ALDE, managementul independent, corporatist, la întreprinderile publice a fost practic desființat, la ordinele celor doi lideri ai coaliției de guvernare. Deputatul PNL a precizat că ceea ce propunea actuala majoritate era practic oficializarea numirilor în funcțiile de conducere a companiilor de stat a celor selectați prin decizia Cex a PSD, deținători de carnet de partid roșu și cu vechime în partid. „Managementul inovativ, investițiile, probitatea morală și experiența profesională, acestea chiar sunt lucruri de o importanță secundară pentru cei care guvernează România astăzi, dacă ne uităm la ultimii miniștri din cabinetul Dăncilă”, afirmă parlamentarul de Suceava. Dumitru Mihalescul mai arată că decizia Curții Constituționale a României a preîntâmpinat un alt mare jaf național legalizat, girat prin voința majorității PSD-ALDE, și nici nu dorește să-și imagineze care ar fi fost soarta companiilor de stat dacă această lege nu ar fi fost contestată de PNL pentru prevederile ei neconstituționale. Deputatul crede că toate aceste companii s-ar fi populat cu rubedeniile cunoscute și necunoscute ale celor care dețin puterea politică în România, căci PSD nu s-a desprins nici un minut de la conceptul președintelui său de onoare, ”capitalism de cumetrie”, și în acest sens arată că sunt nenumărate situațiile prezentate de presa din România cu privire la companii puse pe butuci de domni și domnișoare ale căror calități erau acelea de a fi avut carnetul de partid potrivit.

 

Mihalescul: "România are nevoie, mai ales în sectoarele cheie ale statului, de companii puternice conduse după regulile pieței și nu după regulamentul de partid"

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a concluzionat: „Eu, ca om care a activat aproape trei decenii în economia privată, vă spun că România are nevoie, mai ales în sectoarele cheie ale statului, de companii puternice, conduse după regulile pieței și nu după regulamentul de partid. Cele mai multe dintre companiile românești au demonstrat că, dacă sunt conduse corespunzător, lucrează în beneficiul întregii societăți, nu numai în beneficiul bugetului de stat. Mai mult decât atât, zeci de mii de agenți economici mici și mijlocii depind în mod crucial de viabilitatea companiilor de stat, de concurența loială a acestora și de debranșarea lor de la decizia politică. PNL a demonstrat că susține principiile pieței libere și, încă o dată, a mai pus o piedică unui dezastru anunțat, marca PSD-ALDE”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: „CCR a blocat tăierea unor companii pentru a fi vândute la fier vechi”.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: „CCR a blocat tăierea unor companii pentru a fi vândute la fier vechi”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei