Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 43 (6753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie

PSD Suceava: PNL recunoaşte fără echivoc extraordinara creştere economică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD Suceava a transmis că liberalii din judeţ au recunoscut fără echivoc extraordinara creştere economică din perioada guvernării social-democrate. Prin intermediul unui comunicat de presă, social-democraţii suceveni au transmis că au constatat faptul că şi un ultim parlamentar liberal sucevean s-a supus obligaţiei de partid de a se manifesta mediatic fără a avea ceva nou de spus. Social-democraţii suceveni au anunţat că înţeleg, într-o anumită măsură, acceptarea disciplinei de partid, însă se declară miraţi de rapiditatea cu care, după un an de înregimentare politică, respectivul parlamentar PNL de Suceava a schimbat obiectivitatea şi echidistanţa „celui ce, din spatele micului ecran, informa şi educa cetăţeanul cu demagogia şi amnezia voită a parlamentarilor liberali”.

„Ne bucură faptul că dumnealui recunoaşte fără echivoc extraordinara creştere economică, de 7%, pe care a avut-o România în 2017 ca urmare a bunei guvernări social-democrate. Dar la indignarea, uşor bătrânească, faţă de faptul că România s-a împrumutat cu aproape cinci miliarde de euro, îi răspundem că acest lucru este o practică obişnuită pentru toate statele, important fiind ca aceşti bani să se regăsească în proiecte concrete care să determine dezvoltare. Și îi reamintim că în 2010 – 2011 guvernul format de partidul din care face şi dumnealui parte, PDL – PNL, a îndatorat România cu 20 de miliarde de euro care nu s-au mai regăsit în nimic”, se arată în comunicatul PSD Suceava.

 

Social-democraţii explică în ce stadiu se află proiectul pentru construcţia a trei spitale regionale

În acelaşi timp, social-democraţii din judeţul Suceava au spus că vor să-i liniştească o altă temere a parlamentarului respectiv, şi anume cea legată de spitalele regionale prevăzute în Programul de guvernare al PSD. PSD Suceava a arătat că parlamentarul PNL, cu un minim efort de informare, care nu ar fi trebuit să-i fie străin în calitatea de jurnalist pe care a avut-o, ar fi aflat că Autoritatea de management pentru proiectul de construire a celor trei spitale se află la Ministerul Sănătăţii, dar şi că proiectul este finanţat de Banca Europeană de Investiţii, acesta trebuind să fie depus până la sfârşitul acestui an.

Social-democraţii suceveni au mai arătat că în prezent se fac demersurile pentru clarificările juridice asupra terenurilor pe care se vor construi spitalele, care apoi vor fi transferate Ministerului Sănătăţii. „Dacă în cazul terenurilor de la Iaşi şi Craiova situaţia este rezolvată, la Cluj sunt întârzieri generate, voit sau din neputinţă, de ineficienţa primăriei conduse de primarul PNL, colegul dumnealui de partid. În altă ordine de idei, profităm de ocazie să-i răspundem unei altei temeri, ce vedem că devine bolnăvicioasă la parlamentarii liberali suceveni. Domnul deputat acuza faptul că bugetul actual blochează primăriile. Dacă ar fi mers pe la primăriile pe care a încercat, fără cea mai mică şansă, să le păcălească în campania sa electorală ar fi aflat că sumele primite de acestea, prin ANAF, în 2018, sunt mai mari decât în anii precedenţi, chiar şi de trei ori în unele situaţii”, se precizează în comunicatul PSD. În acelaşi comunicat se dă ca exemplu comuna Vadu Moldovei, care în 2017 a primit suma de 1,294 milioane lei, iar în 2018, o sumă de 2,588 milioane lei, la care se adaugă 11,255 milioane lei oferiţi de guvern pentru finanţarea a două proiecte prin PNDL, pentru un dispensar şi construcţia unei reţele de apă.

„Cu toată colegialitatea am dori să-i explicăm domnului deputat că joi, 8 februarie, Parlamentul European a adoptat doar o simplă rezoluţie prin care cere Consiliului Europei să evalueze directiva referitoare la ora de vară. Îi dorim sincer ca schimbarea periodică a orei practicată în România intre 1932 şi 1949 şi apoi permanent din 1979, când dumnealui avea vreo 4 ani, să nu-i afecteze mult stilul riguros de viaţă”, se arată în finalul comunicatului de presă al PSD Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava: PNL recunoaşte fără echivoc extraordinara creştere economică.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava: PNL recunoaşte fără echivoc extraordinara creştere economică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliguţă de mei (reţeta străbunilor) Dacă astăzi ne imaginăm că strămoşii noştri se serveau la mesele lor de la sat sau chiar la conacul boieresc, pe lângă mâncarea de hribi sau tochitură, cu mămăliguţa aurie fără de care astăzi nu putem concepe o masă în stil... Citeşte