Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 42 (6752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

PSD îi acuză pe parlamentarii PNL Suceava că ignoră tendenţios realizările concrete ale Guvernului social-democrat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni îi acuză pe parlamentarii PNL Suceava că ignoră în mod tendenţios realizările concrete ale Guvernului PSD. PSD Suceava a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că în ultimele zile s-a putut constata un asalt mediatic al parlamentarilor liberali suceveni, determinat probabil de „un ordin pe unitate” ce viza abaterea atenţiei sucevenilor de la unele realizări ale guvernării social-democrate, cum ar fi faptul că în judeţ, în această primăvară, se vor deschide 254 de şantiere pentru construcţia de şosele, poduri, şcoli, grădiniţe, dispensare şi reţele de apă şi canalizare finanţate guvernamental.

„Toate aceste apariţii ale liberalilor în mass-media au fost caracterizate de o retorică ipocrită, cu care ne-am obişnuit, de principiul omisiunii intenţionate a faptelor şi de principiul minciunilor repetate ce s-ar putea întipări în mintea sucevenilor. Răspundem falselor temeri ale parlamentarilor liberali cu acţiuni concrete ale guvernului social-democrat, acţiuni pe care liberalii le cunosc foarte bine, dar pe care le ignoră tendenţios”, se arată în comunicatul de presă trimis de PSD Suceava. 

Social-democraţii suceveni precizează că „pentru liniştea sucevenilor” doresc să-i răspundă unui deputat liberal care deplângea soarta şoselei de centură a Sucevei. PSD Suceava a dat asigurări că această investiţie va fi finalizată în acest an de către Ministerul Transporturilor, fapt asumat şi întărit de noul ministru. „Dar amintim sucevenilor şi faptul că această şosea trebuia finalizată în 2012 de către guvernul PDL şi că preţul lucrărilor s-a dublat aproape, în mod nejustificat, prin modificarea proiectului iniţial de către aceeaşi guvernare. De asemenea îi amintim domnului deputat că, în mod repetat, Ministerul Transporturilor a anunţat că în acest an va demara procedurile necesare proiectului drumului de mare viteză Siret-Bucureşti. Cât despre sintagma de <ministru mincinos> utilizată de dl. deputat, îl întrebăm: cine poate merita mai mult acest apelativ decât foştii miniştri ai Transporturilor Traian Băsescu şi Ludovic Orban, foşti şi actuali şefi de partid al deputatului respectiv”, se precizează în comunicatul PSD.

 

PSD Suceava anunţă că noul ministru al Finanţelor va găsi soluţii pentru sprijinirea primăriilor care fac parte din proiectul „utilităţi şi mediu”

PSD Suceava i-a răspuns şi unui parlamentar liberal sucevean care „se întrece” în a depune proiecte legislative pe tema proiectului „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”, social-democraţii considerând că şi acest proiect a fost blocat de echipa PDL care conducea Consiliul Judeţean Suceava în perioada 2008-2012. „Îi răspundem că rezolvarea acestei probleme este o prioritate pentru guvernul social-democrat. Astfel, într-o întâlnire, facilitată de parlamentarii sociali-democraţi suceveni, dintre un grup de primari din Suceava şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, acesta i-a încredinţat pe cei prezenţi de faptul că va urgenta demersurile pentru găsirea unor soluţii pentru sprijinirea primăriilor care sunt obligate să plătească rate la împrumutul garantat de guvern cu toate că nu beneficiază de aducţiune de gaz”, precizează social-democraţii suceveni. În comunicatul PSD Suceava se face referire şi la extinderea conductei de gaz metan de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei, în sensul că societatea Transgaz SA, responsabilă de acest proiect, are banii necesari prevăzuţi în buget, iar începerea investiţiei va avea loc imediat ce vor fi rezolvate ultimele probleme de natură juridică. PSD Suceava a transmis că aceste detalii sunt bine cunoscute de şeful de partid al senatorului care a ridicat problema acestui proiect, considerând că cel mai probabil în acest caz este vorba doar de o simplă lipsă de comunicare.

„Doamnei deputat care se manifesta cu vehemenţă împotriva proiectului de cod administrativ nu putem să îi răspundem pentru că şi-a răspuns singură. Încă neobişnuită cu demagogia colegilor ei, dna deputat a ţinut minte doar că trebuie să susţină că acest proiect nu ar fi bun. Însă apoi, cu o lipsă totală de logică, a realizat o pledoarie în favoarea proiectului, arătând că sunt măsuri foarte bune că primarul poate numi viceprimarul – astfel echipa va funcţiona mai bine, că secretarii pot fi înlocuiţi mai uşor urmând să fie stabilite criterii de performanţă, ca prefecţii şi subprefecţii să fie numiţi politic - fapt ce ar permite guvernului să transpună mai uşor în teritoriu programul de guvernare. Și doamna deputat are dreptate”, se mai arată în comunicatul PSD Suceava. 

Nu în ultimul rând, social-democraţii subliniază faptul că „nimic nu întrece în demagogie afirmaţia şefului de partid al parlamentarilor liberali suceveni” care este pornit în campanie electorală de unul singur, şi care le explica sucevenilor, „în stilul baronului Münchhausen” că e foarte posibil ca spitalul regional pe care guvernul social-democrat vrea să îl construiască la Iaşi să fie construit la Vatra Dornei cu simpla condiţie ca parlamentarii sociali-democraţi suceveni să se implice mai mult. „Că dacă ar fi un guvern liberal, dumnealui ar rezolva această problemă. Răspundem acestei fantasmagorii electorale cu fapte concrete ale guvernului social-democrat. În acest an în judeţul Suceava, prin programul guvernamental PNDL, vor fi reabilitate sau construite dispensare medicale în 33 de localităţi, în valoare de 42 de milioane lei. Tot în acest an Spitalul Judeţean Suceava a primit un aparat RMN în valoare de peste 800 de mii de euro şi tot în acest an Spitalul Municipal Fălticeni va fi finalizat prin acordarea de către Ministerul Sănătăţii a ultimei tranşe de 12 milioane lei. Dorim totuşi să le reamintim sucevenilor că în perioada 2008-2012 preocuparea guvernului democrat-liberal pentru sănătatea românilor s-a concretizat prin închiderea unor spitale”, se arată în finalul comunicatului de presă transmis de PSD Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD îi acuză pe parlamentarii PNL Suceava că ignoră tendenţios realizările concrete ale Guvernului social-democrat.
 Vizualizări articol: 1228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD îi acuză pe parlamentarii PNL Suceava că ignoră tendenţios realizările concrete ale Guvernului social-democrat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei