Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 42 (6752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Bogdan Gheorghiu: "99,9 % din activitatea politică a PSD este concentrată pe neutralizarea activităţii DNA"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a criticat lipsa de implicare a Guvernului PSD Suceava în atragerea de fonduri europene. Bogdan Gheorghiu a arătat că, recent, comisarul european Corina Creţu a avertizat Guvernul PSD că riscă să piardă finanţarea europeană pentru cele trei spitale regionale care ar urma să se construiască în România din cauza marilor întârzieri în implementarea proiectelor. „Acest lucru se întâmplă în ciuda prezenţei în Programul de Guvernare a promisiunii de construcţie a acestor spitale şi a repetatelor asigurări ale lui Liviu Dragnea că acest Program de Guvernare va fi respectat la virgulă. În schimb, 99,9% din activitatea politică a PSD este concentrată pe neutralizarea activităţii DNA, aspect ce nu se regăseşte în Programul de Guvernare cu care PSD a câştigat alegerile”, a declarat deputatul liberal.

Bogdan Gheorghiu a precizat că în ciuda creşterii economice de 7% rezultată din abordările „pro bussines” a cabinetelor Ponta şi Cioloş,  deficitul de cont curent aproape s-a dublat în 2017, având o creştere de 85% faţă de 2016, cu o valoare de 6,46 de miliarde de euro. Gheorghiu a amintit şi că Guvernul PSD a mai împrumutat un miliard de euro din exterior, la care se adaugă aproximativ 4 miliarde de euro de la băncile din România, dobânzile plătite anual de statul român însumând 10,1 miliarde de lei. Deputatul PNL de Suceava a mai arătat că şi rata inflaţiei a ajuns în prezent la 4,3%, în condiţiile în care  inflaţia era de 1,3% în 2017 , iar în 2016 era inflaţie negativă de -1,5%.

„Devalorizarea monedei naţionale erodează, de asemenea, veniturile reale ale populaţiei şi măreşte ratele lunare la bănci ale persoanelor care au credite. Astfel, dacă în data de 20 februarie 2018 un euro era 4,66 RON, la 20 februarie 2017, un euro reprezenta 4,52 RON, iar la 20 februarie 2016 un euro era 4,46 RON. Mai mult, creşterea spectaculoasă a preţurilor la carburanţi s-a petrecut într-un context internaţional în care preţurile hidrocarburilor înregistrează minime istorice, iar cea mai mare parte din preţ o reprezintă accizele statului, nu costul propriu-zis al carburantului”, a explicat Bogdan Gheorghiu.

 

Gheorghiu a arătat că revoluţia fiscală a PSD a aplicat un principiu deloc social-democrat

Deputatul PNL a mai spus că revoluţia fiscală a PSD a aplicat un principiu deloc social-democrat, prin mărirea veniturilor salariale ale demnitarilor din aparatul bugetar de stat, pe de o parte, şi prin lovirea în categoriile defavorizate cu contracte de muncă parţiale. Bogdan Gheorghiu a precizat că în mediul privat s-au produs „două efecte perverse”, respectiv scăderea veniturilor unei categorii importante de angajaţi, dar şi egalizarea veniturilor categoriilor de angajaţi cu responsabilităţi diferite care înainte de „revoluţia fiscală” aveau câştiguri diferite. Gheorghiu consideră că acest lucru va bulversa „pacea organizaţională” în cadrul firmelor private şi va crea migraţii ale forţei de muncă.

În final, deputatul PNL de Suceava spune că se poate trage o „concluzie şocantă”, şi anume că „dacă realitatea social-economică nu corespunde cu Programul de Guvernare al PSD, cu atât mai rău pentru realitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Gheorghiu: "99,9 % din activitatea politică a PSD este concentrată pe neutralizarea activităţii DNA".
 Vizualizări articol: 1479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bogdan Gheorghiu: "99,9 % din activitatea politică a PSD este concentrată pe neutralizarea activităţii DNA"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei