Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2017 - Anul XXII, nr. 266 (6682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Bogdan Gheorghiu: Guvernul PSD a demolat ultima redută a mândriei din zona Fălticeni, Staţiunea de Cercetări Pomicole

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a criticat decizia Guvernului României de a transfera Staţiunea de Cercetări Pomicole Fălticeni în subordinea Staţiunii de Cercetare pentru Pomicultură din Iaşi. Bogdan Gheorghiu a explicat că, recent, staţiunea din Fălticeni a fost preluată prin absorbţie de staţiunea din Iaşi, printr-o decizie luată de actualul Guvern PSD. „Se vede clar că Executivul PSD are preocupări să ia, nu să dea ceva judeţului Suceava. Staţiunea este situată în bazinul pomicol Fălticeni – Rădăşeni, zonă cu bogate şi vechi tradiţii în cultura pomilor, la 1437 rădăşenenii făcând comerţ cu fructe cu polonii, iar Alexandru cel Bun a scutit mai multe sate <de dijma din livezi şi pomete>. Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Fălticeni îşi începe istoria existenţei sale în anul 1939, când, prin decizia Ministerului Agriculturii şi Domeniilor, se înfiinţează Staţiunea Experimentală Pomicolă Fălticeni, denumirea de început, fiind între primele trei, de acest fel, din ţară”, a spus deputatul PNL de Suceava, făcând un scurt istoric al staţiunii din Fălticeni.

Bogdan Gheorghiu a mai arătat că „după ce PSD a reuşit să dezindustrializeze complet zona Fălticeni”, acum a reuşit să demoleze ultima redută a mândriei locale, Staţiunea Pomicolă, prin trecerea acesteia în subordinea staţiunii ieşene. „Acest lucru se întâmplă în colegiul păstorit politic de senatorul PSD Ioan Stan, de profesie inginer agronom, care şi-a plasat în permanenţă fidelii la conducerea instituţiilor judeţene cu profil agricol. Senatorul PSD Ioan Stan a asistat pasiv şi nu a mişcat un deget la implementarea acestei decizii cu toate că timp de mai multe mandate a făcut parte din Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor şi în cadrul Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava a făcut în permanenţă paradă cu influenţa lui la Bucureşti”, mai precizează parlamentarul liberal.

Bogdan Gheorghiu a subliniat că şi prin acest exemplu se poate constata că Programul de Guvernare al PSD în Suceava se bazează în principal pe sabotarea judeţului. El a mai spus că un alt exemplu este şi cel al şoselei de centură a municipiului Suceava, în condiţiile în care fondurile alocate pentru această investiţie au dispărut din buget. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Gheorghiu: Guvernul PSD a demolat ultima redută a mândriei din zona Fălticeni, Staţiunea de Cercetări Pomicole.
 Vizualizări articol: 2322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bogdan Gheorghiu: Guvernul PSD a demolat ultima redută a mândriei din zona Fălticeni, Staţiunea de Cercetări Pomicole0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei