Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 nov 2017 - Anul XXII, nr. 258 (6674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legi

Alexandru Rădulescu anunţă că majoritatea PSD-ALDE a adoptat mai multe acte normative pentru învăţământul românesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, a declarat că la propunerea majorităţii parlamentare PSD-ALDE, în Camera Deputaţilor au fost aprobate mai multe acte normative pentru creșterea calităţii în învăţământul românesc. Alexandru Rădulescu a spus că în plenul Camerei Deputaţilor s-a adoptat proiectul de Lege nr. 336/2017, prin care se prevede că, începând cu 1 ianuarie 2018, plata cheltuielilor pentru salarii, pregătire profesională, evaluarea elevilor, bunuri și servicii se asigură din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale. „Sumele vor fi repartizate de inspectoratele școlare în baza costului standard per elev și se pot realiza și redistribuiri între unităţi școlare din același judeţ. Astfel, se vor evita anumite situaţii, apărute uneori, prin care aceste sume au fost alocate cu întârziere de unele primării, fapt ce a generat inechităţi între unităţile școlare”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Alexandru Rădulescu a mai precizat că tot în acest proiect de lege se prevede ca până în 2022 să se plătească eșalonat valoarea dobânzilor aplicate drepturilor salariale câștigate de profesori în instanţă și acordate de guvernul social-democrat în perioada 2012-2015. „În acest fel guvernarea social-democrată finalizează un act reparatoriu prin restituirea drepturilor salariale ale cadrelor didactice, drepturi neacordate de guvernarea democrat-liberală din perioada 2008-2012”, a subliniat Rădulescu.

 

Senatorul Ioan Stan, printre iniţiatorii unui proiect de lege pentru reorganizarea liceelor cu profil agricol

Deputatul PSD de Suceava a amintit că în aceeași ședinţă a Camerei Deputaţilor s-a adoptat și proiectul de Lege 181/2017, iniţiat și de senatorul social-democrat sucevean Ioan Stan, prin care se prevede reorganizarea liceelor cu profil agricol. Alexandru Rădulescu a explicat că acestea vor funcţiona în subordinea Ministerului Agriculturii și a Ministerului Educaţiei Naţionale. „Astfel, crește capacitatea Ministerului Agriculturii, prin intermediul instituţiilor descentralizate la nivel judeţean, de a se implica mai intens în asigurarea bazei materiale, a modului de desfășurare a activităţilor practice, în identificarea necesităţilor pieţei de muncă locale, fapt ce va asigura un grad sporit de adaptare și o încadrare mai facilă a absolvenţilor acestor licee pe piaţa muncii”, a precizat parlamentarul sucevean.

Pe de altă parte, trebuie spus că în comisia pentru învăţământ, știinţă, tineret și sport s-a dat un acord favorabil proiectului de Lege 291/2017, iniţiat și de deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu, prin care elevii beneficiază de un tarif redus cu minimum 50% pe tot parcursul anului pentru transportul local în comun și de minimum 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole, manifestări sportive organizate de instituţii publice. Alexandru Rădulescu a precizat că adoptarea acestui proiect de lege va contribui la sprijinirea elevilor care provin din familii defavorizate, diminuarea abandonului școlar, creșterea interesului pentru cultură și sport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Rădulescu anunţă că majoritatea PSD-ALDE a adoptat mai multe acte normative pentru învăţământul românesc.
 Vizualizări articol: 1748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alexandru Rădulescu anunţă că majoritatea PSD-ALDE a adoptat mai multe acte normative pentru învăţământul românesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei